Реклама

Українцям розповіли, як захистити реквізити банківської карти від шахраїв

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Ми вже неодноразово повідомляли, що шахраї вигадують все більше способів, які дозволяють отримувати вашу секретну інформацію, завдяки які вони зможуть отримати доступ до ваших акаунтів в соціальних мережах, месенджерах та банківських рахунків. Зараз мова піде про те, як захистити реквізити банківської карти від шахраїв.

Найперше варто пам’ятати, шахраї знаючи тільки номер вашої карти нічого поганого з нею зробити не зможуть. Інша історія, якщо вони мають всі реквізити, а саме номер карти, код cvv/cvv2 та PIN-код, то тоді вже варто хвилюватися, оскільки таким чином вони можуть знімати готівку в банкоматах, розраховуватися в магазинах і тому подібне.

Так ось, стосовно захисту реквізитів банківської карти. Найперше, що варто пам’ятати, так це те, що не можна записувати PIN-код на картці, на папері і зберігати в гаманці та не зберігати в смартфоні.

Також варто не забувати про основні рекомендації кожного банку — нікому не повідомляти секретні одноразові коди, які приходять для підтвердження більшості операцій із вашим рахунком.

Не втрачайте свою банківську карту на смартфоні із встановленим онлайн-банкінгом та не віддавайте постороннім людям свою карту. Скористайтеся функцією, яку пропонують всі банки - обмеження на зняття готівки в банкоматах. Встановіть для обмеження суму не більше 1000 грн. У випадку, якщо буде необхідність зняття більшої суми, просто змініть ліміт в онлайн-банку.

При можливості, не користуйтеся банкоматами, які розміщуються на вулицях. Надавайте перевагу тим, які в супермаркетах або магазинах і не забувайте, що при введенні пін-кода необхідно прикривати його рукою.

У випадку, якщо ви помітили дивні фінансові операції на своєму рахунку, зразу зв’яжіться з представниками банку для розслідування ситуації, і тільки при необхідності, блокуйте стару та перевипускайте нову банківську карту.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названы ненужные приложения на Android-смартфонах, которые можно удалить без последствий

Стаття доступна українською....Как мы уже ранее сообщали, каждый Android-смартфон имеет определенный набор предустановленных приложений. Список этих приложений может отличаться...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -