Реклама

Українцям розповіли, що робити, якщо банківська карта зазнала пошкоджень

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

В 2021 році великий відсоток населення земної кулі майже перестав користуватися готівкою. Зараз в обігу перебувають банківські карти, які ще з десяток років тому були дивакуватим нововведенням. Зараз, з допомогою кредитних, зарплатних, депозитних карт, можна здійснювати повсякденні платежі: розрахунок в магазині, на заправці, оплачувати комунальні послуги навіть не виходячи з дому, а просто мати доступ до інтернету. Більше того, проводити оплату можна навіть тоді, коли карти у вас немає з собою. Для цього потрібно підʼєднати карту в додаток Google Pay або Apple Pay. Або ж відразу замовити в банку віртуальну карту, тому що безконтактна оплата є набагато практичнішою і безпечнішою.

Якщо за тих, чи інших умов Ваша карта стала непридатною через те, що вона переламалася, погнулася чи тріснула, то в такому випадку її неможливо «реанімувати». Потрібно йти до відділення банку, в якому карта обслуговується і замовляти іншу. Але будьте готові до того, що якщо у Вас карта іменна, то її відразу банківські працівники не видадуть, тому що такі карти виготовляють приблизно за 10-14 робочих днів. В тому випадку, коли карта Вам потрібна негайно, то оператор банку може видати миттєву карту.

Зняти кошти з пошкодженої карти можна в касі банку при наявності у власника паспорта. Але не всі банки практикують цю послугу, тим більше, якщо йдеться про велику суму грошей. Тоді співробітники банку просять дочекатися поки Вам перевипустять карту.

Цікаво: Названо причини, чому банківські картки мають обмежений термін дії.

Бувають ситуації, коли банкомат може не повернути банківську карту, то тоді потрібно відразу звернутися у відділення банку, щоб оператор її заблокував і замовив іншу карту, яка стане активною після проходження користувачем ідентифікації та зміни паролю. Так само потрібно діяти, якщо Ви загубили карту, або коли її вкрали.

Щоб уникнути ситуацій, коли Вам потрібно здійснити розрахунок чи переказ коштів, а через відсутність на руках карти цього не можна зробити, то на мій погляд, краще встановити на телефоні мобільний банкінг, тоді Ви хоча б зможете перевести кошти зі зламаної карти на робочу; встановити на мобільному телефоні, в залежності від типу операційної системи смартфона - Google Pay або Apple Pay, щоб робити оплату через термінали не маючи при собі карти.

Тому, якщо у Вас виникла ситуація подібна на ті, що описано вище, то це не є катастрофою, тому що її можна вирішити з мінімальною затратою часу і нервів.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Інноваційний дверний дзвінок Xiaomi доступний за 8 дол

На платформі Xiaomi Youpin з’явився інноваційний продукт – дверний дзвінок OPPLE Xiaomi, що уже доступний до покупки за 8...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -