Home Новини сучасних технологій Укрїнцям розповіли, чи безпечно спати в навушниках

Укрїнцям розповіли, чи безпечно спати в навушниках

0

Багато людей лягають спати в навушниках, бо тільки так можуть швидко заснути і міцно спати всю ніч. Дехто спить з музикою, дехто без звуків взагалі. Але чи безпечний кожен з цих методів і чим це може закінчитись, ми сьогодні дізнаємось.

Спочатку розберемо всі ризики сну із виключеними навушниками. Звісно, навушники можуть служити чудовою звукоізоляцією. Людина не буде чути жодні звуки, які заважатимуть їй спати. Але є ряд наслідків від такого сну.

По-перше, навушники закривають вухо настільки, що повітря поступає в дуже малій кількості, а значить у вухах буде збиратись сірка. Якщо так буде тривати довго, то сірку видалити зможе лише спеціаліст, а вам вдома це зробити не вдасться.

По-друге, сірка в достатній кількості являється захистом для вуха. Якщо у вусі багато вологи, сірки стає менше, а відповідно і захисту менше. А волога береться від того, що навушник травмує шкіру, а шкіра перестає правильно функціонувати і втримувати вологу.

Рекомендуємо: Які бездротові навушники Xiaomi краще купити в 2021 році.

Наступна причина - це наш слух. Якщо багато носити навушники, то є вірогідність зіпсувати собі слух. Звісно, це стається рідко, але для чого випробовувати вдачу.

Ну і найменш вагома причина - поломка самих навушників. В сні можна зачепити та порвати навушники. Звісно, якщо вони не безпровідні.

Далі поговоримо про ризики спати з музикою. Всі попередні небезпеки залишаються, але до них додається ще декілька.

Перше, це те, що коли ви спите з музикою, вірогідність погіршити слух більша. Адже, ваші вуха постійно знаходяться під впливом голосних звуків, а через сон ще й можна ненароком зробити звук голоснішим.

Друге, із-за музики в вухах, ви не почуєте важливіші звуки. Наприклад, будильник, або якусь надзвичайну ситуацію, крик про допомогу, чи інше.

Отже, спати в навушниках в будь-якому випадку небезпечно. Можуть виникнути хвороби та погіршитись слух. Якщо у вас дійсно проблеми зі сном і це єдине їх рішення, то краще купіть собі спеціальні аксесуари для міцного сну в тиші.

Також нещодавно ми розповідали, чи справді бездротові навушники небезпечні при тривалому користуванні?

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version