Реклама

В Україні може виникнути новий спосіб шахрайства

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Існує багато схем шахраїв, які хочуть вкрасти гроші у людей. Крім того, експерти вважають, що незабаром з’являться ще й нові схеми. Зараз ми поговоримо, які же.

Якщо в країні запроваджують нові купюри грошей, то тут і з'являються шахраї. Вони ходять по квартирах і пропонують ці нові гроші, а натомість просять старі. Тут обман очевидний. Нові купюри насправді не нові, а підроблені. Особливо шахраї приходять до людей похилого віку.

Ще один спосіб – це вкладення. Там теж ведуться, переважно, старші люди. Шахраї пропонують вкласти гроші в нерухомість або якісь ферми. Суть у тому, що ні заробітку, ні своїх грошей ви не отримаєте.

Також часто люди натрапляють на телефонних шахраїв. Це легкий спосіб обману. Злодій дзвонить і представляється працівником банку. Далі є дві схеми. Перша, кажуть, що хтось хоче вкрасти гроші з вашого рахунку, і для захисту просять назвати номер та інші дані картки. Друга така сама, але просять уже перевести всі гроші зі свого рахунку на інший, для перестрахування. Мета одна – вкрасти гроші.

Для того, щоб люди похилого віку не стали жертвами, потрібно попереджати, що банк якщо і дзвонить, то ніколи не вимагає дані карт. А ще краще записати номер банку в телефонну книгу, щоб людина знала коли і хто їй дзвонить. Також слід пояснити, що якщо будуть нові купюри, то старі обмінювати не потрібно. Просто можна буде користуватися і тими, і тими.

Також нещодавно стало відомо, чи можуть шахраї з банківськими терміналами вкрасти гроші з вашої банківської картки.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Xiaomi Smart Moxibustion Device X8 доступний для фінансування

Компанія Xiaomi представила новий пристрій на платформі краудфандингу Xiaomi Youpin. І, для фінансування став доступний Xiaomi Smart Moxibustion Device...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -