Реклама

Відомо, чому наші особисті дані передаються до США

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Напевно кожний чув, що навіть користування українськими чи російськими веб-сайтами (чи будь-якими іншими серверами країн СНГ) та інформація хто його відвідав і чому, передається до Штатів. Після того, коли експерти це дізналися, засновники сайтів почали виправдовуватися, що повна інформація про особу є невідомою для них, а такий збір, відбувається лише для статистики сайту та відомостей, скільки людей переходить на їх сервер.

Насамперед, передавання інформації від організації та веб-сайтів (чи будь-якої іншої установи) залежить від їх засновників. Тобто, якщо при розробці було прописано передачу тих чи інших даних, саме вони й будуть відправлятися до Google серверів США. Наприклад, електронна пошта відвідувача чи його відомості про браузер.
Отже, варто наголосити, що жодних паролів чи особистих карт, до серверів не потрапляє.

Цікаво: Відомо, як розуміти набір букв https, www, com, org, ua в повних назвах сайтів.

Звісно, ніхто не може гарантувати 100-відсоткову правдивість наведеної інформації, але ми можемо сказати: все, що вони роблять - присвоюють кожному відвідувачу особистий код, що передається в відомості про сайт, хоча самі спеціалісти Google серверів США та інших країн, стверджують, що це брехня і вони не займаються подібною діяльністю.

Щоб запевнитися в цьому, можна перевірити це й самотужки. Все, що Ви маєте зробити: на будь-якому сайті натиснути F12. Після цього мають показатися всі відомості про сервер (веб-сайт).

Зрозуміло, що подібні схеми використовуються для статистики сайту, щоб потім його рекламувати. І для захисту від такої пастки, можна вмикати VPN, через який, сервер не може дізнатися ваше місцезнаходження.

Але є ще один варіант як не дозволити відбирати дані відвідувача іншому сайту: користуватися браузерами, які блокують доступ сторонніх серверів до нього.
Проте, навіть Windows та Android, діляться інформацією про своїх користувачів.

Також нещодавно українцям розказали, чи можна “підчепити” вірус-троян при перегляді сайтів для дорослих.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Из компании Honor снимают все возможные санкции

Стаття доступна українською...Honor долгое время был дочерним брендом Huawei, но в конце 2020 года вышел и стал полностью независимой...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -