Реклама

Відомо, чому рекомендують мокрий смартфон ставити в рис

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Багато хто вже здогадався і згадав поради про те, що смартфон, який впав в воду, можна висушити рисом. Логіка у тому, що рис, як і будь-яка інша каша, забирає вологу. Але як рис це може зробити, якщо вода потрапила всередину телефона? Зараз розберемось.

Історія про рис і техніку з'явилась ще в минулому столітті в 40-х роках. На той час так радили рятувати пристрої для створення фотографій. Це була, така собі, невідкладна допомога.

Цікаво: Відомо, як швидко виявити злом смартфона та захиститись від нього.

Давайте розберемо, чи має якийсь сенс дійсно класти телефон після води у рис. Смартфон всередині має дуже багато деталей. Усі вони страждають, коли на них потрапляє волога. Тому, поки телефон буде лежати і сохнути у рисі, то контакти в середині будуть окислюватись. Тобто, таким "ремонтом" можна лише нашкодити.

Якщо ж ви все-таки вирішили використати цей старовинний метод, то знайте, що після нього телефон буде сухий лише зовні.

Тепер дійсно правильна порада для тих, хто втопив свій ґаджет. Після потрапляння води у техніку, найкраще відразу йти в ремонт. Там все швидко розберуть і відновлять. Якщо ж такої можливості немає, то можна просто висушити феном телефон, а вже коли буде час, йти до майстра.

Також нещодавно було названо основні поради щодо захисту екрану смартфона.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Известно, как понимать набор букв https, www, com, org, ua в полных названиях сайтов

Стаття доступна українською...Достаточно давно мы не обсуждали тему сайтов и сегодня частично к ней вернемся. И начнем мы наверное...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -