Реклама

Відомо, чому шахраї телефонують і мовчать в слухавку

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Впевнений, кожен із вас знайомий з ситуацією, коли хтось телефонує з незнайомого номера, а після того, як ви натиснули кнопку “Відповісти” просто мовчить. “Навіщо це робити?” – часто задаєте питання самому собі. Зараз розберемося, чому шахраї телефонують і мовчать в слухавку

Німі дзвінки - один з основних інструментів шахраїв. Їм попередньо “зливають” бази номерів мобільні оператори, сервіси доставки товарів та банки, а потім вони телефонують на них з метою перевірити, які номери досі залишаються активними.

Цікаво: Шахраї за рахунок клієнтів ПриватБанку купують музику в iTunes.

Якщо користувач мобільного зв’язку відповідає на дзвінок, зловмисник робить помітку, що даний номер є активним. Отже, в майбутньому ви будете отримувати нав’язливу рекламу або навіть повідомлення, що мають на меті витягнути з вас гроші.

Німі дзвінки також є інструментом колекторів. Вони навіть можуть телефонувати у нічний час, коли людина відпочиває.

До речі, “продзвони” часто виконуються через спеціальні автоматизовані додатки, то ж інформація про номер одразу заноситься у відповідну базу.

Є два дієвих методи боротьби з німими дзвінками. По-перше, ви можете просто ігнорувати дзвінки з незнайомих номерів. Є вірогідність, що шахрай або робот віднесе ваш номер до списку неактивних і дзвінки припиняться. По-друге, ви можете встановити спеціальний додаток, який автоматично визначає, кому належить певний мобільний номер. Отже, ви отримаєте можливість додати його у “чорний список”.

Такж нещодавно було названо способи, якими шахраї дізнаються пароль до Приват24.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Известно, почему банки отказываются от уведомлений с помощью SMS

Если вы активно пользуетесь услугами банков, то могли обратить внимание на то, что сейчас оповещения из банка чаще приходят...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -