Реклама

Відомо, чому USB-розетки небезпечні для смартфонів

Останні Новини

Люди, які проводять багато часу не вдома, носять із собою зарядний пристрій та підзаряджають смартфони від громадських USB-розеток. Це дуже зручно, адже не потрібно постійно вертатись додому, але це ще й небезпечно. Мало хто знає, але такі розетки несуть небезпеку для телефона і даних у ньому. Сьогодні ми розповімо, які проблеми можуть виникнути і як їх уникнути.

Якщо говорити про сам смартфон, то від розетки USB він може вийти з ладу. Звісно, таке може статись будь-де, але в громадському місці ви ніколи точно не знаєте якість самої розетки, а також чи бувають в ній перепади напруги. Все це має великий вплив на роботу смартфона.

Цікаво: Названо причини, чому не рекомендується залишати зарядний пристрій в розетці

Більшою проблемою є шахраї. Так так, вони і тут можуть викрасти дані. Справа в тому, що в розетці можуть розміщатися механізми, які мають можливість зчитувати дані. Їх встановлюють зловмисники, а користувачі ніколи не знають про їх наявність. Звісно, якщо з телефона зможуть вкрасти такі дані, як модель телефона, номер телефона, контакти з записної книжки, то це не настільки страшно. А якщо зчитають паролі і отримають доступ до банку? Це вже може призвести до серйозних неприємностей. Тому потрібно обережно користуватись зарядкою в місцях за межами дому, а також дивитись, чи система захисту телефона працює добре.

Якщо ви все одно змушені заряджати телефон в громадських місцях, то далі ми розповімо як це робити без шкоди.

USB-розетки безпечні лише в тому випадку, якщо встановлені хорошою компанією і в безпечному, перевіреному місці. Тоді дійсно ніхто не зможе нашкодити смартфону та його даним. Якщо ж розетка стоїть незрозуміло де і не ясно якої якості, то не заряджайте через неї.

При підключенні смартфона до кабеля, обов’язково вибирайте функцію “лише заряджання”. В такому випадку телефон не буде нікуди передавати дані. Це можна зробити в налаштуваннях, або натиснути в спливаючому вікні при підключенні до USB.

Далі, якщо є вибір де заряджати, через блок чи просто через кабель, то завжди вмикайте смартфон в розетку через свій блок. Так дані надійно захищені і ніхто їх не викраде, а телефон не зіпсується.

Ну і остання порада, придбайте Powerbank. Їх зараз продається безліч, будь-якої цінової категорії, різних розмірів та різної ємності. Залишається обрати лише той, який підійте саме вам. Тоді ви не будете прив’язані до жодної розетки і зможете заряджати телефон на ходу.

Не забудьте подписаться на нашего Главного Редактора в Instagram, или на нашу официальную страницу в Facebook, канал в Telegram и в Twitter. Также следите за нами в Google News.

Відомо, чому USB-розетки небезпечні для смартфонів

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названы 4 вредные сервисы в Android-смартфонах, которые лучше отключить

Стаття доступна українською...Давно известный факт, что в Украине самые популярные смартфоны именно на операционной системе Android, поскольку выбрать смартфон...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -