Реклама

Відомо, чому варто відмовитися від “живих фотографій” на iPhone

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

За замовчуванням сучасні iPhone знімають невеликі відео під назвою « Живі фотографії » щоразу, коли ви робите фото за допомогою програми «Камера». Ці живі фотографії займають багато дорогого місця для зберігання, і якщо ви їх не використовуєте, вони можуть витрачати ваші гроші. Ось що ви повинні зробити замість цього.

Сховище Apple коштує дорого

Перш ніж заглибитися глибше, ми повинні спершу зазначити, що якщо ви любите регулярно робити і ділитися живими фотографіями, вони не є марною тратою місця. Живі фотографії – цікава функція. Але якщо ви ніколи не використовуєте їх, ви будете зберігати багато непотрібних даних, які можуть коштувати вам грошей.

У всесвіті Apple важливе місце для зберігання, оскільки більші розміри сховища на iPhone часто коштують на сотні доларів дорожче, ніж у бюджетних моделях. Ви також платите більше за більший обсяг сховища iCloud , де зберігаються резервні копії ваших фотографій iCloud .

Apple Live Photo записує три секунди аудіо та відео, а також фотографію. Як правило, відеозапис займає більше місця, ніж нерухоме фото, оскільки воно також містить багато фоторамок і аудіо.

Ми зробили тестові знімки на iPhone 13 і подивилися на розміри файлів Live Photo. Частина нерухомих фотографій у типових Live Photos становила близько 5 мегабайт, а відеофайл становив близько 8 мегабайт, тобто в цілому 13 мегабайт для повного Live Photo. Помножте це на тисячі фотографій, які люди зазвичай зберігають на своїх пристроях, і додаткові 8 Мб відеоданих швидко додадуться. Якщо ви зробите 1000 живих фотографій по 13 мегабайт кожна, це 13 000 мегабайт або 13 гігабайт місця. Якщо ви зробите 1000 фотографій (по 5 мегабайт кожна), це займе лише 5 гігабайт місця. Ви заощадили 8 гігабайт втраченого місця, вимкнувши Live Photos, що ми покажемо вам нижче.

Цікаво: Розповідаємо, як вимкнути покупки в додатках на Android або iPhone.

Як перестати робити живі фото

На щастя, Apple дозволяє легко вимкнути Live Photos, але цей процес все ще дещо заплутаний. Щоб почати, спершу відкрийте програму «Камера» та переконайтеся, що ви перебуваєте в режимі «Фото» (наприклад, не «Відео» чи «Портрет»).

Знайдіть кнопку «Живе фото» на панелі інструментів, яка виглядає як три концентричні кола (одне з яких є пунктирним). Це призведе до вимкнення Live Photo для цього сеансу, і ви можете підтвердити це, побачивши повідомлення «Live Off» та смугу на значку Live Photo.

На жаль, ця зміна лише тимчасова – поки що. За замовчуванням, наступного разу, коли ви перезапустите програму Камера, функція Live Photo буде автоматично ввімкнена. Щоб переконатися, що він залишається вимкненим, вам потрібно буде перемістити перемикач у налаштуваннях.

Цікаво: Розповідаємо, як записати екран на Apple iPhone 12.

Щоб внести необхідні зміни, відкрийте програму Налаштування, яку зазвичай можна знайти на головному екрані.

У розділі Налаштування перейдіть до Камера > Зберегти налаштування. Прокрутіть униз і перемістіть перемикач біля «Живе фото» у положення «Увімкнено».

Не хвилюйтеся, ви не просто ввімкнули Live Photo. Натомість ця опція змушує додаток Камера зберігати налаштування ввімкнення або вимкнення Live Photo між сеансами. Тож якщо ви вимкнути його та перезапустити програму Камера пізніше, Live Photo все одно буде вимкнено наступного разу.

(Якщо ви передумаєте, ви все одно можете вручну активувати Live Photos в будь-який час, торкнувшись значка Live Photo на панелі інструментів камери.)

Через деякий час, коли ви робите звичайні фотографії, ви помітите, що вони не займають так багато місця, як Live Photos, а це означає, що у вас буде місце для ще більше фотографій на вашому iPhone (і iCloud Drive). Якщо у вас уже збережено тисячі живих фотографій, немає простого способу перетворити їх на фотографії, щоб заощадити місце. Однак ви можете виконувати процес перетворення по одному. 

Цікаво: Розповідаємо, що це за технологія Apple Ceramic Shield.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Спам-повідомлення: що це та як їх вимкнути

Часто трапляється, що на смартфон починають приходити різні новини з сайтів в інтернеті. Користувачі не розуміють де вони беруться...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -