Реклама

Відомо, для чого та коли потрібні QR-коди

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

QR-код – це сучасний та дуже цікавий спосіб передачі інформації. На жаль, мало хто знає всі способи його використання. В цій статті ми якраз розповімо, де ж можна цей код примінити.

QR-код розшифровується як quick response (швидкий відгук). Виникли ці коди в Японії для кодування інформації в промисловості. Суть була в тому, щоб швидко зчитувати всі потрібні дані.

Зараз вже увесь світ користується QR-кодами, але найбільш популярні вони в країнах, де мова складається з ієрогліфів - Японія та Азія. В інших частинах світу коди використовуються не тільки в промисловості, але і в повсякденному житті.

Де можна використати QR-код?

Почнемо з найбільш відомого та популярного варіанту - кодування посилання на сайт. Тут все просто, ви скануєте код і вас автоматично перекидає на якусь сторінку сайту. Цікаво виглядають QR-коди в презентаціях. Наприклад, ви проводите презентацію перед великою кількістю людей. В кінці на останньому слайді можна помістити великий QR-код, щоб люди могли вже в залі його відсканувати та перейти на ваш сайт з почутою інформацією. Дуже оригінально і зручно.

Цікаво: Шахраї навчилися обманювати українців за допомогою QR-кодів.

Менш популярним, але теж зручним, є кодування різного тексту. Наприклад, у вас на сайті немає місця на певну інформацію, або у буклеті не залишилось сторінок, тоді ви кодуєте певну інформацію, а людина лише сканує код і все читає.

Буває, що через QR-код можна навіть СМС відправляти. Приведемо конкретний приклад. Допустимо, у вас на сторінці можна через повідомлення жертвувати кошти на щось. Ви робите на цю дію QR-код уже з сумою, текстом та номером отримувача, а благодійник лише сканує цей код і відправляє саме повідомлення. Дуже зручно, але потрібно буде створювати декілька кодів на різні суми.

Інколи кодують геолокацію. Це цікавий варіант для масштабних подій. Щоб люди з легкістю знайшли дорогу, можна просто усім вислати QR-код, після сканування якого з'явиться карта з маршрутом.

Не дуже популярний, але теж цікавий спосіб - QR з подією в календарі. Тобто, відсканував і маєш важливу дату. Ще з варіантів є код для телефонних дзвінків та відправки електронних листів.

Рекомендуємо: Названо причини, через які оплата за допомогою QR-коду в Приват24 гірше, ніж оплата банківською картою.

Наступна інформація для тих, хто хоче вміти створювати коди. Програм і додатків дуже багато, але, як на мене, найзручніше це робити з комп'ютера через сайт QRCode Monkey. Він абсолютно безкоштовний та зручний у використанні. Щоб створити свій QR-код на цьому сайті, не потрібно бути програмістом. Це зможе зробити будь хто. Цікаво те, що тут можна робити коди з різним дизайном. Тобто, не обов'язково код має виглядати як усі - чорний квадрат з точками. Можна його робити цікавим, заокругленим і т.д. Можна додати якийсь колір або свій логотип. На що вам вистачить фантазії, те і робіть.

Щоб сканувати коди існує вже дуже багато програм у всіх магазинах додатків. Програми є прості і безкоштовні, а є платні та більш розгорнуті. Але без цього можна обійтись, якщо на телефоні є додаток Instagram або ВКонтакті. У них є вже вбудований сканер для QR-кодів. Це дуже зручно, адже не треба витрачати пам'ять на додаткові програми.

Отже, QR-коди це дуже зручно. Але якщо ви щось подібне хочете створити для свого сайту то враховуйте свою аудиторію. Буває, що люди не розуміють що це і не будуть цим користуватись. А може бути навпаки. Однозначно, спробувати варто.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Відомо, як зняти кошти з картки ПриватБанку, якщо вона відсутня

Зараз в більшості люди користуються банківськими картками, а готівку в руки беруть вкрай рідко. В кожному магазині можна розрахуватись...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -