Реклама

Відомо, як вибрати WI-FI-роутер, щоб Інтернет-мережа працювала стабільно, швидко та безперебійно

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Двадцять перше століття – це століття, коли без інтернету ми не можемо зробити майже нічого, так як це просто невід‘ємна частина нашого життя, а отже, його якість має бути найвищою та найкращою.

Тому, необхідно обов‘язково знати фактори, які значно впливають на якість передачі сигналу від роутера. Знаючи їх, обрати WI-FI-роутер буде набагато легше.

1) Робочий діапазон.

Всім відомо, що Інтернет-сигнал, який надходить від WI-FI-роутера відбувається через радіохвилі, а смартфон чи будь-який інший електронний пристрій, вловлює його.

Саме тому, ми й можемо вільно та швидко переглядати необхідні відео чи фотографії. Частота, з якою роздається цей радіосигнал, спеціалісти назвали робочий діапазон. Зазвичай цими частотами є 2.4 ГГц або 5 ГГц.

Також, варто зосередити на цьому увагу, так як від кількості частоти залежить кількість діапазону, а вже від цього залежить з якою швидкістю та якістю, буде працювати Інтернет-мережа.

Наприклад, якщо це 2.4 ГГц або 5 ГГц, то стіни не будуть перешкоджати передачі сигналу.

5 ГГц надає можливість на дуже швидке завантаження певних файлів, а якщо ці два діапазони будуть функціонувати в парі, то WI-FI-роутер впорається із найтяжчими завданнями.

Цікаво: Робота Wi-Fi роутера з дзеркальними поверхнями.

2) Стандарти WI-FI.

В минулих статтях вже йшла мова про мережеві протоколи, історію їхнього створення та їх значення, але все ж таки доведеться повернутися до цього ще раз.

Кожній версії WI-FI належить своєрідний код, і стандартом є звичайний IEEE 802.11. Тобто, чим вищі ці цифри, тим краща якість передачі Інтернет-сигналу від цих роутерів.

Також відомо, що для кожної версії WI-FI існує відповідна частота ГГц, яка підходить лише для окремого мережевого коду, наприклад:
для WI-FI 5 - це від 5 ГГц до 6,77 Гбіт/с, а для оновленого WI-FI 6 - це від 2,4 та 5 ГГц, і до 11 Гбіт/с.

Зауважте на тому, що повні характеристики роутера завжди вказуються в його інструкції. І взагалі, дуже часто зустрічаються ситуації, коли характеристики трохи не відповідають дійсності, але це не тому, що розробники роутера щось не домовили, ні. Такі проблеми можуть бути спричинені розташуванням будинку. Наприклад, якщо роутер встановили в домі, який знаходиться десь за містом, то зрозуміло, що характеристики будуть значно різнитися, так як там постачання Інтернет-сигналу набагато гірше, ніж у містах.

А ще, на таку відмінність може впливати товщина стін у квартирі чи будинку.

Цікаво: Названо функції кнопок і портів у Wi-Fi роутері.

3) Антени Wi-FI роутера.

Ще при покупці роутера, потрібно завжди звертати увагу на антени, які має пристрій, так як від них також залежить якість сигналу. І якщо роутером Ви будете користуватися лише для звичайних буденних завдань, тоді Вам вистачить системи із внутрішніми антенами.

4) Дротове з‘єднання до Інтернет-мережі.

Кожен роутер має можливість підключатися до певних електронних пристроїв через відповідний роз‘єм збоку. Це дуже популярна можливість, так як з допомогою неї, сигнал буде постачатися значно швидше, ніж під час бездротового з‘єднання із мережею.
Існують наступні типи підключення інтернет-провайдера:

•ADSL

Цей тип зазвичай використовується для місцевостей, де територія невелика і відповідно користувачів також небагато.

•Ethernet

Подібний тип підключення можна зустріти дуже часто, так як його стандарт функціонування дуже зручний і зрозумілий.

•GPON

GPON можна зустріти вже не так часто, ніж його попередників, а все тому, що його розробили не так давно і підходить він більше для швидкісного інтернету, а дану здатність підтримує не кожен стандартний роутер.

Цікаво: Цікаві факти про Wi-Fi, які для багатьох невідомі.

5) Роутери, які працюють з допомогою мобільної мережі.

Часто можна зустріти WI-FI-роутери, які роздають свій радіосигнал від мобільної мережі. Так, це достатньо розумний варіант для користування, але все ж таки деяким користувачам він не принесе ніякої користі.

Не підходить він для тих, хто проживає у місцевості, де дуже слабка швидкість стільникового зв‘язку та мобільного Інтернету, так як для нормальної роботи такого роутера необхідно, щоб він вловлював, хоча б, 3G-мережу.

Якщо ж все-таки, Ви придбали роутер, який працює від мобільної мережі, то Вам варто встановити відповідну СІМ-картку. Цікава інформація⬇️

Безкоштовний роумінг

Якщо у масштабному приміщенні (наприклад, у школі, університеті чи в офісі) встановили один роутер, то зрозуміло, що радіусу радіосигналів, які він виявляє, не вистачить. Вирішити цю проблему можна достатньо просто: встановити додаткові точки доступу. Тобто, один роутер буде працювати на декількох «станціях», через це таку систему й назвали безкоштовним роумінгом.

MU-MIMO- технологія

З допомогою MU-MIMO-технології, можна спокійно підключити відразу декілька пристроїв до одного роутера (на пряму), але швидкість передачі радіосигналу все-одно не зменшиться.

Батьківський контроль

Так, на роутері можна налаштувати доступ на відвідування певних сайтів, що буде дуже зручно для батьків, так як більше не доведеться хвилюватися про те, що може переглядати Ваша дитина.

Також нещодавно було названо місця, які категорично не підходять для встановлення Wi-Fi роутера.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названы топ-3 аналоги магазина приложений Google Play

Стаття доступна українською...Практически все мы, для загрузки программ и приложений, используем официальный магазин Google Play. Однако, если в определенный...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -