Реклама

Відомо, як зберегти важливу інформацію в секреті при спілкуванні онлайн

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

В наш час актуально дбати про безпеку своїх особистих даних не тільки в суспільстві, але й в інтернеті. Особливої уваги заслуговує месенджер, яким ви найчастіше користуєтеся, пересилаєте номер карти, персональні дані чи CVV код, але ж шахраїв ніхто не відміняв.

Перш за все, щоб максимально захистити себе, варто користуватися тими месенджерами, які пропонують шифрування інформації повідомлення, наприклад у Viber ця функція продумана. Завдяки цій функції, ніхто крім вас і людини якій надсилається повідомлення, не зможе розглянути дані, щоб ви не надсилали, чи то фото, текст, відео. Якщо комусь вдасться перехопити повідомлення, то воно буде зашифровано певними ієрогліфами.

Цікаво: Відомо, як користуватися месенджером Viber без плати за інтернет.

Взагалі Viber номер один з найбільш захищених месенджерів, адже всі повідомлення шифруються автоматично, і це є дуже корисна функція.
Другий крок для безпеки - постійне оновлення операційної системи. Щохвилини з'являються нові віруси або ж шкідливі програми, які просто можуть завдати шкоди вашому месенджеру. Щоб уникнути цього потрібно чітко за цим слідкувати.

Є ще одна важлива деталь щодо захисту своїх даних, це бути завжди дуже уважним. Часто шахраї користуються вашою неуважністю, і видаючи себе за представників банку можуть намагатися дізнатися ваш логін, пароль, код чи номер банківської картки. Не робіть відразу все, що вам говорять, прослідкуйте чи дійсно це представник того чи іншого банку. Це все легко перевірити, адже в деяких месенджерах біля повідомлень офіційних установ і перевірених контактів стоїть галочка. Якщо ж ви не упевнились повністю в достовірності інформації, то варто зателефонувати на офіційний номер, в нашому випадку банку, і дізнатися чи дійсно проводиться така чи інша операція, адже це допоможе вам вберегтися від зловмисників.

Деякі месенджери дають змогу блокувати такі повідомлення, задля вашої безпеки, а деякі блокують автоматично.

Також, в певних месенджерах є функція зникаючих повідомлень, але якщо її немає не засмучуйтеся, робіть це самостійно. Не варто зберігати важливу інформацію в повідомленні, щоб уникнути небезпеки.

Цікаво: Названо можливості захисту конфіденційності в месенджері Viber.

Оберігайте свої дані, навіть якщо хтось має доступ до вашого смартфона. Якщо ви хочете приховати певну інформацію, можна скористатися спеціальними секретними чатами, у Viber вони точно присутні, і ніхто не зможе їх переглянути без вашого коду.

І звичайно ж, якщо ви користуєтеся месенджером не тільки на смартфоні, але й на комп'ютері, то вам теж варто встановити там пароль, можна навіть не такий як на смартфоні, задля вашої безпеки.
Отже, завжди будьте уважні, дотримуйтесь правил і все буде добре.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Redmi представили надзвичайно авнономний смартфон

Сьогодні Redmi представили надзвичайно авнономний смартфон - Redmi 9 Power. Особливість цього смартфона відображена в назві - він отримав...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -