Реклама

Єврокомісія заборонила приватним компаніям використовувати технологію розпізнавання обличчя

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Сьогодні Єврокомісія заборонила приватним компаніям використовувати технологію розпізнавання обличчя. Тепер вони не зможуть використовувати технології розпізнавання осіб для аналізу людських емоцій і особистісних особливостей. Крім того, Єврокомісія рекомендує заборонити використовувати такі технології при прийомі на роботу або звільнення співробітників. Приватні компанії будуть зобов’язані отримати явну згоду від людей на використання даних розпізнавання осіб.

На додаток до вищезазначеного пропозицією Європейська комісія також розробляє нові правила регулювання штучного інтелекту. Вона пообіцяла оприлюднити їх в першому кварталі поточного року. В середині цього місяця Євросоюз розглядав можливість заборони на використання технології розпізнавання осіб в громадських місцях терміном на п’ять років. Таким чином міжнародна організація збирається отримати час на вивчення можливостей запобігання зловживання цією технологією. Проте, як виняток допускається використання розпізнавання осіб для проектів в сфері безпеки, а також досліджень і розробок.

Варто відзначити, що в деяких країнах, таких як Китай, використання технологій розпізнавання осіб, навпаки, вітається. Наприклад, китайський уряд почав впроваджувати в аптеках Шанхая розпізнавання облич людей, які купують певні ліки, що, безумовно, є досить ефективним методом боротьби зі зловживанням забороненими і рецептурними препаратами.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Як обрати пенсіонеру вигідний тарифний пакет від Водафон?

Мобільні оператори стараються весь час покращувати якість своїх послуг, та конкурують один з одним за клієнтів. Компанія Водафон, яка...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -