Реклама

Вирішуємо проблему, коли смартфон відмовляється заряджатись

Останні Новини

Смартфони здатні деколи гальмувати та зависати. Це не завжди говорить про серйозну поломку, але причину все одно знайти варто. Сьогодні поговоримо про ситуації, коли пристрій відмовляється заряджатись взагалі. Ось найпоширеніші способи вирішення проблеми.

Перезавантаження. Універсальна дія в будь-якій незрозумілій ситуації. Перезавантаження здатне вирішити багато проблем та помилок. Воно очищає кеш, запускає заново систему та ПЗ. Тому проблему може бути вирішено і з зарядкою.

Цікаво: Відомо, чому в порівнянні із смартфоном планшет гірший

Оновлення. Потрібно перевірити, чи на телефоні не вийшло оновлення системи. Зазвичай про це повідомляється, але різне буває. Оновлення вирішують також дуже багато помилок та проблем, тому потрібно завжди їх встановлювати. Перевірити наявність можна в Налаштуваннях телефону.

Перевірка самого зарядного пристрою. Буває, що проблема саме в зарядному пристрої. Тоді варто перевірити блок живлення. Можна до нього підключити інший пристрій і переконатись чи працює він. Таке саме зробити з кабелем. Для початку він повинен бути цілий і неушкоджений. Розетка також може вийти з ладу, тому увімкніть в іншу. Взагалі варто спробувати різні кабелі, блоки та навіть різні джерела енергії. Можна підключити смартфон до ноутбука наприклад.

Наявність вологи. Буває, що в телефон попадає вода, навіть краплинка, а це вже впливає негативно на роботу техніки. Тому це також варто перевірити. Для цього загляньте в роз'єм для зарядки та переконайтесь, що там сухо. Якщо ні, то протріть його або зачекайте поки висохне сам.

Безпечний режим. Буває, що людина завантажить якусь програму, а вона виявляється небезпечною і через це гальмують процеси. Можна переключитись на безпечний режим. Для цього затисніть кнопку живлення поки не з'явиться меню, потім натисніть і утримуйте кнопку "Вимкнути". Далі з'явиться напис "Увімкнути безпечний режим". Після увімкнення спробуйте поставити на зарядку. Якщо вона працює, то проблема в програмах, які ви встановили недавно. Потрібно перезавантажити ще раз телефон, повернутись в звичайний режим і видалити нові програми. Після цього знову перевірте чи заряджається, проблема може зникнути.

Цікаво: Чому смартфон почав погано працювати та як відновити його роботу?

Перегрів. Варто перевірити чи телефон не перегрівся, в інакшому випадку він заряджатись не буде. Високі температури погано впливають на техніку, тому треба почекати, щоб смартфон охолов, а тоді знову пробувати його ставити на зарядку.

Скидання до заводських налаштувань. Цю дію варто використовувати в крайньому випадку, коли нічого не допомагає. Воно очищає телефон від усього зайвого та повертає його в початковий стан. Але важливо перед цим зробити резервне копіювання потрібних даних або перекинути їх на інший пристрій, щоб не втратити.

Чистка від пилу. Якщо роз'єм ніколи не чистився, то може бути, що в ньому назбирався пил. Це може призвести до того, що контакти порушились і не можуть заряджатись. В такому випадку треба почистити роз'єм і спробувати ще раз. Важливо чистити його лише чимось м'яким типу щітки, в інакшому випадку можна його пошкодити.

Бездротова зарядка. Якщо ніяк телефон не хоче заряджатись кабелем, то варто спробувати безпровідну зарядку, якщо таку підтримує смартфон. Але не забудьте зняти чохол. Він може заважати заряджанню.

Останнє, що варто зробити, це піти в сервісний центр. Майстер зможе оглянути пристрій і визначити, що з ним сталось.

Цікаво: Пропонуємо список смартфонів, які точно отримають нову версію MIUI 14

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Xiaomi сьогодні представила свій новий флагманський роутер

Компанія Xiaomi сьогодні представила свій новий флагманський роутер - AX6000. Анонс новинки органічно вписався в прем'єру Mi 11 -...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -