Реклама

Вже скоро роз’єм USB Typ-C стане обов’язковим у ЄС

Останні Новини

Нещодавно Європейський Союз вирішив домовитись та згодом досягнути ще однієї спільної мети – випуск електронних пристроїв із роз’ємом USB Typ-C. Це правило вступить в силу восени 2024 року, тобто трохи більше як за два роки. Під такі вимоги будуть підпадати поки не всі пристрої, а лише малого та середнього розміру. Планшети, смартфони, гарнітура, електронні книги, колонки, камери і т.д. – всі ці пристрої скоро повинні перейти на загальноприйнятий стандарт USB Typ-C. Ноутбуків це правило також буде стосуватись, але трохи пізніше. Їх виробники будуть змушені також перейти на USB Typ-C, але через 40 місяців після прийняття закону, тобто через 3 роки і 3 місяці.

Яка ціль прийняття такого рішення? ЄС хочуть зменшити електронні відходи, а людям полегшити життя. Якщо усі пристрої будуть мати однаковий роз'єм, то користувач зможе придбати один зарядний пристрій і використовуватись його з усіма своїми пристроями. Згідно із прес-релізом, в ЄС люди витрачають на покупку зарядних пристроїв близько 250 000 000 євро в рік. В той самий час електронні відходи від зарядок якими не користуються становлять 11 000 тон в рік. Це величезні цифри і само по цій причині Євросоюз вирішив прийняти рішення по заміні усіх роз'ємів на USB Typ-C.

Цікаво: Відомо, яка різниця між USB-A та USB-C

Для виробників електроніки ці зміни не принесуть багато дискомфорту, адже всі і так по трохи починають переходити на USB Typ-C, окрім бренду Apple. Вони продовжують використовувати свій особливий тип зарядки - Lighting, хоча останнім часом ходять чутки, що і вони планують в нових моделях вже використовувати USB Typ-C.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Розкрито ціни смартфонів із нової серія Redmi Note 9

Розкрито ціни смартфонів із нової серія Redmi Note 9. Основний смартфон стартує з позначки 150 доларів. Старша версія на...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -