Реклама

Wi-Fi 6 краще, чи все ж таки можна залишити для користування минулі версії?

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Користувачі, які часто перебувають на різних веб-сайтах, та можливо підписані на різноманітних техно-блогерів, які знімають огляди на сучасну оновлену електронну техніку, напевно чули такий термін, як Wi-Fi 6. На даний момент, про нього стали згадувати занадто часто, тому він почав цікавити й інших, не таких продвинутих в мережі, користувачів.

Отже, спеціально для тих, хто ще досі не розуміє різницю між минулими версіями WI-FI та Wi-Fi 6, була написана дана стаття, де буде наведено всі відмінності між цими мережами та буде дано відповідь на запитання: "Чи потрібно оновлювати свій минулий WI-FI на оновлену версію". Давайте розбиратись.

Цікаво: Названо основні причини, чому краще вимикати автопідключення Wi-Fi.

Але, насамперед, необхідно дізнатися значення Wi-Fi 6, щоб надалі розуміти всі нюанси.

Спочатку варто відмітити, що кожна версія такої мережі має певний код, а якщо вказувати точніше, то це мережевий протокол. І ось наприклад, мережевий протокол найпершого WI-FI - 802.11.

Далі, вже розпочали випуск більш розвинутих версій, і до їхнього мережевого протоколу почали додавати певні літери, наприклад: 802.11a і 802.11b.

Якщо Вас цікавить, якою версією мережевого протоколу користуємося ми на сьогоднішній день, то я дам Вам їхні назви: 802.11ac та 802.11ad.

Ці версії мали значно більше розвинутіших можливостей, ніж їх попередники, тому вони й користуються такою популярністю у сучасному світі.

Проте, зрозуміло, що світ не може зупинитися на одному, через бажання отримати щось краще та нове, тому розробники WI-FI-мережі розробили оновлену версію Wi-Fi 6. І ось його мережевий протокол: 802.11ax.

В оновленому Wi-Fi 6 почали набагато швидше завантажуватись необхідні файли, а все це через те, що його підтримувана швидкість: 10 Гбіт/с.

Цікаво: Відомо, що більше виснажує акумулятор смартфона – Wi-Fi чи 4G

Крім цього, тут з‘явилася додаткова функція: роздача Інтернет-мережі відразу на декілька електронних пристроїв. І напевно Ви зараз скажете: а що ж тут нового, подібна можливість була наявна і у попередніх версіях мережевого протоколу. Але ні. Тому, що на 802.11ax, швидкість передавання мережі набагато швидше, навіть якщо до роутера підключити напряму декілька пристроїв, передача буде дуже швидка.

Але, коли ж можна переходити на новий Wi-Fi 6 із мережевим протоколом 802.11ax, а коли не потрібно це робити?

Наведемо приклад: у будинку де проживаєте Ви і Ваша сім‘я, нараховується близько п‘яти осіб. В будинку знаходиться два комп‘ютери та чотири або п‘ять смартфонів, як Ви вважаєте, чи потрібно буде оновлювати Ваш маршрутизатор на новий у такому випадку? Думаю, що ні. Так як з такими елементарними завданнями минулі версії впораються легко.

Проте, якщо Ви любитель переглядати фільми та відео в Ютубі у високій частоті зміні кадрів (наприклад, 4К) та якщо в будинку такі люди є ще, то в такому випадку, оновлюватися на мережевий протокол 802.11ax дійсно необхідно. Зрозуміло, що з минулими маршрутизаторами така роздільність теж буде транслюватися, але це відбуватиметься значно повільніше, ніж із Wi-Fi 6.

Отже, якщо Ви все ж таки замислились над тим, чи потрібен Вам оновлений маршрутизатор, то спочатку добре поміркуйте, яку кількість Гбіт\с використовуєте Ви і Ваша родина в середньому, а після цього робіть вже певні висновки.

Також нещодавно було виявлено досить серйозні небезпеки пов’язані з вразливістю Wi-Fi.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Компанія Qualcomm представить дві 5-нанометрові платформи

Компанія Qualcomm офіційно оголосила про проведення свого щорічного заходу Technology Summit в самому початку грудня. Як повідомляється, компанія Qualcomm...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -