Home Новини сучасних технологій Як залишатися захищеним та анонімним в месенджері Viber

Як залишатися захищеним та анонімним в месенджері Viber

0

В наш час, при появі смартфонів в кожного члена сім’ї, друзів і багатьох інших людей, онлайн-спілкування виходить на новий рівень. Раніше, за кожне відправлене смс, необхідно було сплачувати кошти, зараз же, маючи вільний доступ до інтернету, відправлення звичайних смс вже втратило свою актуальність. На зміну стандарним додаткам для відправлення смс прийшли нові та сучасні месенджери, які зробили спілкування простішим для Всіх нас. Зараз, на вершині месенджерів розмістилися декілька яскравих представників, з якими знайома більшість із нас. Для прикладу, Viber, Telegram, WhatsApp, BiP та Signal. Зараз же поговоримо про популярний месенджер серед українців, а саме Viber. Те, що більшість українців його використовує, не означає, що всі знають як зробити цей месенджер корисним для себе, оскільки в неправильних руках він може завдати багато шкоди. Так ось, зараз ми поділимося з Вами інформацією, як залишатися захищеним та анонімним в месенджері Viber. Декілька основних рекомендацій описано нижче.

1. Змініть свій онлайн-статус

З одної сторони це дрібниця, але з іншої....Такий невеликий крок дає вам змогу залишатися анонімним, а саме щоб ваші контакти не бачили, що ви в мережі, кожного разу, коли ви просто заходите в додаток, щоб прочитати якесь старе повідомлення.
Для того, щоб змінити свій онлайн-статус, необхідно перейти в “Конфіденційність” і забрати прапорець “Поділитися статусом “Онлайн”.

2. Приховати свій аватар від невідомих контактів

Так, це дійсно важлива річ в плані анонімності і ,відповідно, захисті свого акаунту. Присутність фотографії на аватарі полегшує пошук Вас серед інших контактів, але для чого комусь, хто не входить у Ваші контакти, бачити Ваш аватар? Правильно, в цьому потреби немає.
Ті, хто у Вас записані в телефонній книзі, й так знають як ви виглядаєте, а тим, кого у Вас нема в контактах, нема потреби давати зайву інформацію.

Щоб приховати аватар, необхідно перейти в “Конфіденційність”, вибрати “Фотографію Профілю” та вибрати “Ніхто”.

3. Змінити побачений варіант для контактів

Якщо ви не хочете, щоб вас контролювали у Viber і бачили коли ви читали або бачили вхідне повідомлення, необхідно просто змінити цю опцію в налаштуваннях.
Переходимо в “Параметри”, потім в Конфіденційність” і відключаємо функцію “Надсилати стан “Переглянуто”. Після вимкнення цієї функції, ви також не будете бачити, чи ваші повідомлення прочитали чи ні.

4. Використання пароля для блокування Viber

Ніколи не потрібно забувати, що ваш смартфон можуть викрасти, або ж ви можете його загубити. Для того, щоб забезпечити свою конфіденційність і недати доступу сторонній людині до Вашого акаунта у Viber, необхідно встановити пароль для нього. Прикро, але сам месенджер не має такої корисної функції. В такому випадку прийдеться вибрати сторонній додаток, яукий доступний у фірмових магазинах Google та Apple. Перед тим як вибрати програму для захисту, добре та уважно прочитайте відгуки та загальні оцінки додатку.

5. Не зберігати фотографії Viber у себе в смартфоні

Як ви знаєте, всі фотографії, які були надіслані вам, або надіслані вами, зберігаються у окремій папці, яка називається Viber. Для того, щоб ваша конфіденційна інфомрація не виявилася в зловмисників, просто видаліть звідти всі зображення. В додатку ви й надалі зможете переглядати всі зображення.

Якщо не віриться, спробуйте видалити деякі зображення з папки і перевірити їхню наявність в додатку.

6. Не поширювати дату свого народження

На випадок, якщо у вас ця функція ввімкнена, то вимкніть її. Потреби в зайвому розголосі вашої дати народження немає. Ті люди, яким необхідно знати цю інформацію і так її повинні знати.

Щоб вимкнути поширення дати свого народження, необхідно перейти в “Конфіденційність” і вимкнути функцію “Поширити дату народження”.

Тепер, знаючи ці всі рекомендації, ви може залишатися більш захищеним у Viber. За цих умов, ймовірність викрадення вашої конфіденційної інформації надзвичайно мала.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version