Home Новини сучасних технологій Аналітики назвали смартфони, які найменше “старіють”

Аналітики назвали смартфони, які найменше “старіють”

0

Як ми вже неодноразово повідомляли, нові смартфони випускаються кожного року і у великих кількостях, що в той же час, впливає і на вторинний ринок продажу використаних смартфонів. Більшість покупців нових флагманів, перед покупкою новинки йдуть його обмінювати (трейд-ін) на новий, або ж просто продають через відповідні площадки. Сьогодні аналітики назвали смартфони, які найменше “старіють” та найменше втрачають свою ціну на ринку б / у техніки.

Як повідомляє американська компанія BankMyCell, яка займається купівлею та продажем застарілої техніки, найбільше в ціні втрачають Android-смартфони і менше смартфони Apple. Також вони склали відповідний рейтинг смартфонів, щоб практично показати популярність різних брендів.

Проаналізувавши всі ціни на вторинному ринку, аналітики прийшли до висновку, що Android-смартфони втрачають в ціні в два рази швидше, ніж смартфони Apple, а саме 33,62% проти 16,70% відповідно.

BankMyCell інформують, що вартість Android-смартфонів падає на 61,5% через два роки після релізу, в той час як iPhone втрачають в своїй вартості тільки 35,7%. Смартфони (на Android), яким вже 4 роки, дешевшають на 81,11%, а iPhone на 66,43%.

Аналітики назвали смартфони, які найменше “старіють”

Компанія BankMyCell опублікувала інфографіку, де чітко видно, що найбільше втрачають у вартості бюджетні смартфони, а саме 50% після першого року та 95% протягом наступних чотирьох років.

І останнє, компанія також опублікувала живий приклад подешевшання смартфонів на прикладі Samsung Galaxy S20 та iPhone 11.

Samsung Galaxy S20 — подешевшав на 34,78% за 9 місяців / iPhone 11 — на 12,84% за весь рік.
Samsung Galaxy S20 + — 30,59% за 9 місяців / iPhone 11 Pro — 21,31% за весь рік.
Samsung Galaxy S20 Ultra — 36,30% за 9 місяців / iPhone 11 Pro Max — 15,96% за весь рік.

Також повідомляється, що найшвидше дешевшають смартфони компаній HTC, Motorola і Sony. Одночасно з цим, найкраще витримують подешевшання смартфони компаній LG і Nokia (на першому місці компанія Apple з своїм iPhone).

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version