Реклама

Аналітик прогнозує перенесення релізу Apple Car

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Чутки про те, що Apple виготовляє власні електромобілі, з’явилися на сцені минулого тижня завдяки звіту Reuters про виробництво, яке, можливо, розпочнеться до 2024 року. Джерела повідомляють, що Apple має проривний моноелементний акумулятор і багато іншого. Однак надійний аналітик Apple Ming-Chi Kuo виходить зі спеціальною заміткою про Apple Car, яка говорить, що ринок “занадто бичачий щодо Apple Car”, і що 2025 рік був би самим раннім із того, що ми могли бачити запуск автомобіля. Аналітик прогнозує перенесення релізу Apple Car і вважає, що 2028 рік буде найбільш реальним.

Kuo цитує три основні проблеми з Apple Car: невизначеність щодо часу запуску, невизначеність щодо характеристик постачальника та автомобіля, а також невизначеність щодо конкурентоспроможності Apple на ринку електромобілів та автомобілів, що керують автомобілем .

Реліз Apple Car перенесено

У примітці Куо підкреслюється, що він раніше передбачав, що Apple Car міг запуститись у 2023-2025 роках, але його останні дослідження показують, що це відштовхнулося, можливо, навіть суттєво. Останнє опитування, проведене Kuo, вказує, що навіть якщо розробка піде цього року, і все "піде добре", запуск може відбутися між 2025-2027 роками. Однак, виходячи зі стандартів Apple, швидких змін в електромобілях та автокерованні, Куо "не здивується", якщо Apple Car прибуде до "2028 або пізніше".

Куо також вважає, що технічні характеристики Apple Car все ще змінюються, оскільки найпершим запуском буде 2025 рік - або, можливо, набагато пізніше, і це - і остаточні характеристики будуть встановлені лише в 2023-2025 роках.

Звіти Reuters згадували, що затримки Apple Car "можуть підштовхнути початок виробництва до 2025 року або пізніше". Однак аналітики Morgan Stanley минулого тижня опублікували звіт , що підтверджує можливий старт виробництва приблизно за чотирирічну позначку, яку пропонують джерела Reuters

Проблеми Apple

Kuo попереджає інвесторів, що, незважаючи на те, що Apple має низку сильних сторін у боротьбі з електромобілем, "це не завжди вдається в новому бізнесі". Він наводить приклад того, що HomePod і Apple не можуть захопити значну частку ринку інтелектуальних колонок (також говорить, що розробка смарт-колонок Apple “тимчасово призупинена”).

Конкуренти Apple Car

У загальній картині Куо зазначає, що конкуренція в електромобілях та автокеруванні є жорсткою і що ви не можете припустити, що Apple буде успішною в цьому. Найважливішими аспектами будуть дані, що керують автономним керуванням, та штучний інтелект, а не апаратне забезпечення, і одна з найбільших проблем Kuo полягає в тому, що Apple може відставати на 5 років і більше в цій галузі глибокого навчання порівняно з Tesla , Waymo та іншими.

Слід зазначити, що Morgan Stanley дотримується протилежної точки зору, як Kuo, на Apple Car, наразі, причому перший вважає, що Apple має можливість "запропонувати нові інновації в галузі автономії та відновлюваних технологій".

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Ще одна країна отримала “попередження” щодо Huawei 5G

Компанія Huawei вже певний час знаходиться під санкціями кількох країн щодо розвитку своєї інфраструктури 5G. Сьогодні, ми отримали інформацію,...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -