Реклама

Аналітики прогнозують зниження ціни на оперативну пам’ять на 13-18% в IV кварталі 2022 року

Останні Новини

Як заявляють в ТrendForce, внаслідок інфляції знизився попит на оперативну пам’ять та зникли його сезонні коливання. В ІІІ кварталі 2022 року знизились продажі чіпів DRAM, внаслідок чого в постачальників збільшились запаси. Учасники даного сегменту ринку почали вирішувати питання ціноутворення та обумовлювати об’єми, а також консолідацію цін в ІІІ та IV кварталі, внаслідок чого в IV кварталі DRAM може впасти в ціні на 13-18 %.

Цікаво: Названо найдоступніший ексклюзивний смартфон з 256 Гб внутрішньої пам’яті

Серед виробників смартфонів намічається тенденція на зниження об’ємів виробництва, що зменшує попит на мобільну DRAM, також мобільний ринок збільшує виробництво чіпів пам’яті, внаслідок чого ціни на мобільну DRAM в IV кварталі знизяться на 13-18 % та мають тенденцію до подальшого зниження.

Та ж сама тенденція в сегменті ПК. Знижується попит на ноутбуки та збільшується виробництво чіпів. Toж в IV кварталі тут також намічається падіння цін на 13-20 %, причому DDR5 подешевшає більше ніж DDR4 вже в ІІІ кварталі.

В серверному сегменті через затримки виходу нової платформи Intel закупки DRAM теж скоротились. Виробники пам'яті намагаються компенсувати скорочення закупівель з боку ОЕМ-виробників та китайських провайдерів поставками американським скай службам. За прогнозами до кінця року ціни на серверну пам'ять можуть знизитися так само від 13 до18 %.

Цікаво: Названо налаштування, які варто вимкнути в смартфонах Xiaomi для підвищення автономності та збільшення вільного об’єму оперативної памяті

Ціни на Graphics DRAM, в першу чергу, будуть залежати від цін на відеокарти, але за прогнозами ціна на них має знизитися. Не дивлячись на зниження цін в III кварталі на GDDR6 8 та 16 Гб, попит на них все одно зменшився. Також прогнозується активна конкуренція за замовлення між Samsung та SK hynix, що призведе до агресивної цінової політики. Всі ці фактори разом взяті дають право спрогнозувати зниження цін на 10-15 %.

Споживчий ринок DRAM після скорочення дефіциту чіпів та модернізації інфраструктури в Європі та США начебто оживився, але не дивлячись на це попит на інші кінцеві продукти продовжує знижуватись. Деякі виробники намагались частково перепрофілюватись на іншу продукцію, але успіху це не мало, попит на сенсори зображення також знизився. Отже в споживчому сегментів падіння цін на DRAM в IV кварталі складе 10-15 %.

Цікаво: Названо найкращі смартфони з 8 ГБ оперативної пам’яті в 2021 році

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо 10 переваг месенджера Telegram над WhatsApp

Месенджер WhatsApp останнім часом у всіх на слуху, правда більше з негативної сторони. Все більше користувачів переходять на інші...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -