Home Новини сучасних технологій Apple iPhone 14 позбудеться фізичного лотка для SIM-карт

Apple iPhone 14 позбудеться фізичного лотка для SIM-карт

0

Нові смартфони лінійки iPhone 14 поставлятимуться без фізичного лотка для SIM-карти. Як повідомляє The Verge, зміна дійсна принаймні для пристроїв, які будуть продаватися в США.

Однак користувачі зможуть використовувати до двох eSIM від різних операторів одночасно.

Цікаво: Apple припинили офіційний продаж популярного iPhone.

Що таке eSIM?

Таким чином, eSIM виконує ту ж роль, що й звичайна SIM-карта, з тією різницею, що вона не є фізичним компонентом. На практиці це означає, що Apple iPhone або будь-який пристрій, сумісний із цією технологією, може отримувати дані віддалено від свого оператора без необхідності використання SIM-карти.

Простіше, наприклад, перевірити тарифні плани або мобільну мережу постачальника послуг без необхідності йти в магазин, щоб купити нову SIM-карту. Починаючи з iOS 16, можна буде навіть передавати дані з eSIM через Bluetooth на інший iPhone.

Варто зазначити, що основні оператори вже підтримують eSIM, особливо за кордоном. Тому відсутність фізичної панелі, ймовірно, не вплине на багатьох користувачів. Залишається з’ясувати, чи буде така ж стратегія застосовуватися і до інших ринків, що може ускладнити використання iPhone 14 або раз і назавжди збільшити використання eSIM. iPhone підтримує цю функцію з 2018 року.

Цікаво: 4 поради щодо захисту особистих даних на смартфоні

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version