Home Новини сучасних технологій Apple передумали стежити за власниками смартфонів iPhone

Apple передумали стежити за власниками смартфонів iPhone

0

Не так давно ми повідомляли про те, що компанія Apple запланувала стежити за користувачами своїх пристроїв. Стеження мало відбуватися за допомогою сканування фото, які зберігалися в iCloud. Аргументувалося це тим, що таким способом вони будуть запобігати жорстокості по відношенню до дітей. Справді, мотиви цього непогані, але у користувачів виникло багато запитань до компанії, особливо вони стосувалися того, яким чином вони будуть контролювати сканування особистих фото користувачів. Крім цього, багатьох не влаштовував сам факт того, що Apple будуть переглядати особисті галереї користувачів і навіть аргумент у вигляді того, що цим буде займатися штучний інтелект, не зменшив гнів незадоволених користувачів. Як сьогодні стало відомо, Apple передумали стежити за власниками смартфонів iPhone та й в цілому відмовилися від ідеї сканування фото. Як бачимо, шквал критики з сторони користувачів вплинув на керівництво компанії. Тепер детальніше.

Зразу варто зауважити, що Apple відклали запуск функції сканування смартфонів iPhone на певний термін і очікувати її в наступному оновленні не варто. Відповідне повідомлення з'явилося після того, як компанія почала розсилати листи західним ЗМІ, де йшлося про те, що критика вплинула на їхнє рішення.

Ось як відреагували в компанії на критику в їхню сторону:
"Минулого місяця ми оголосили про плани по створенню функцій, покликаних допомогти захистити дітей від злочинців, які використовують засоби зв'язку для їх вербування та експлуатації, а також обмежити поширення матеріалів з сексуальним насильством над дітьми. Грунтуючись на відгуках клієнтів, громадських груп, дослідників та інших людей, ми вирішили виділити додатковий час в найближчі місяці для збору інформації та внесення поліпшень, перш ніж випускати ці критично важливі функції безпеки для дітей."

Також нагадуємо, що дана функція повинна була з'явитися на всіх пристроях під управлінням iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8 і macOS Monterey вже цього місяця і повинна була сканувати всі фото користувачів та порівнювати з тими, де вже було зафіксоване жорстке поводження з дітьми.

На жаль, перенесення релізу ще не гарантує її повну відміну, то ймовірно, що реліз цієї функції відбудеться десь через рік, коли галас навколо цієї функції зменшиться. Також існує ймовірність, що ми так і не побачимо, або ж не будемо навіть знати про її наявність.

Також нещодавно було названо основні поради, як суттєво продовжити життя вашому Apple iPhone.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version