Home Новини сучасних технологій Apple спільно з TSMC працюють над системою автономного водіння

Apple спільно з TSMC працюють над системою автономного водіння

0

Сьогодні надійшла інфомрація, що компанія Apple спільно з TSMC працюють над системою автономного водіння.

Отже, як повідомляється, Apple і TSMC спільно розробляють «чіп» (по факту це буде або SoC, або одноплатний або мікрокомп’ютер), який буде використовуватися в самохідних авто. Цікаво, що над аналогічним рішенням з TSMC працює … Tesla – позначене кодом HW4.0, воно повинно бути запущено у виробництво в четвертому кварталі 2021 року. З огляду на, що авто Tesla вже знаходяться на передових позиціях в галузі, можна думати, що HW4.0 буде здатний забезпечити роботу автопілота п’ятого (або хоча б четвертого плюс) рівня точно. Що зможе «чіп» Apple – не повідомляється, але можна припустити, що він не повинен сильно відстати від розробки Tesla, хоча б по частині обчислювальної потужності, необхідної для роботи такої складної системи. Виробляти такий «чіп» можуть на американському заводі TSMC, в який компанія має намір вкласти 12 мільярдів доларів.

Apple спільно з TSMC працюють над системою автономного водіння

Повідомляється, що TSMC і Apple працюють над проектом Apple Car в ексклюзивному науково-дослідному центрі, розміщеному на Тайвані. І активну участь в проекті бере вже інша не менш відома компанія – STMicroelectronics.

Якщо TSMC відповідає за розробку «чіпа», то STMicroelectronics відповідальна за впровадження нітрид-галієвих інтегральних схем для рішень «середньої і великої потужності» – перетворювачів харчування і зарядних пристроїв для автомобілів. Тобто джерело впевнений, що в рамках Apple Car розробляється не тільки саме серце системи автономного водіння, але і вже якісь конкретні компоненти електромобіля. Або гібрида.

І тут саме час згадати ще одного давнього партнера Apple - Hon Hai Precision Industry, більш відому під брендом Foxconn. На потужностях цієї компанії вже багато років збираються iPhone, і не виключено, що Hon Hai відповідатиме за виробництво готових пристроїв в рамках проекту Apple Car. В середині жовтня Foxconn представила відкриту платформу для електромобілів MIH, з якої протягом 7 років збирається зайняти до 10% ринку електромобілів. MIH - це комплекс апаратних (тягові батареї, інвертори, електродвигуни) і програмних (система управління, доповнена сучасними технологіями допомоги водієві). Foxconn з початку року в рамках розвитку електромобільного проекту працює з Fiat Chrysler Automobiles. Все це виглядає напрацюванням досвіду і компетенція для старту більш серйозного, іміджевого і, безумовно, дуже маржинального проекту - Apple Car.

Партнери Apple

Загалом, як видно, в проекті задіяно три давніх і великих партнера Apple, але будуть і інші. Повний перелік компаній з ланцюга поставки комплектуючих обіцяють оприлюднити в наступному році. Ще цікаво, що, за даними джерела, «модель Apple Car схожа з моделлю Tesla». Що саме розуміється під «моделлю», поки сказати складно. Це точно не конкретна модель автомобіля, а, швидше стратегія. Тобто можна думати, що до моменту фізичного втілення Apple Car буде відповідати актуальним на той момент авто Tesla - потужним, з повноцінним автопілотом і запасом ходу близько 1000 км. По крайній мірі, Tesla прагне саме до цього.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Exit mobile version