Реклама

Apple та інші виробники браузерів заблокували казахстанський “сертифікат безпеки”

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Сьогодні надійшла інформація, що Appleта інші виробники браузерів заблокували казахстанський “сертифікат безпеки”. Apple об’єдналася з Google, Microsoft і Mozilla, щоб заблокувати кореневий сертифікат веб-браузера, який використовувався урядом Казахстану для слідкування за своїми громадянами.

Сертифікат дозволяв владі контролювати онлайн-діяльність людей, перехоплюючи та розшифровуючи трафік HTTPS від жителів міста Нур-Султан, столиці Казахстану.

Місцеві Інтернет-провайдери повинні були блокувати іноземні веб-сайти, включаючи Google і Twitter, якщо користувачі не встановили сертифікат, але Apple та інші виробники браузерів у п’ятницю діяли в унісон, щоб заборонити сертифікат, повідомляє ZDNet .

Оскільки Chrome, Edge, Mozilla та Safari відмовляються працювати зі сертифікатом, і браузери видають повідомлення про помилки користувачам, які його встановили, повідомляючи їм, що сертифікат не можна використовувати, оскільки він не заслуговує на довіру.

Як зазначає ZDNet , це вже другий випадок, коли чотири виробники браузерів заборонили сертифікат, виданий урядом Казахстану, на атаки "людина посеред". Перший блок відбувся в серпні 2019 року і діяв, щоб запобігти сертифікату, що використовується для перехоплення трафіку для різних російськомовних та англомовних сайтів соціальних мереж.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Sourcezdnet
Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Microsoft дозволив видалити пошукову систему Bing із Windows 10

Компанія Microsoft випустила оновлення операційної системи Windows 10, яке приносить важливу зміну, яку чекало багато користувачів. Як повідомляється, Microsoft...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -