Реклама

Через велику вразливість, українців масово блокують в месенджері WhatsApp

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Сьогодні надійшла чергова погана новина пов’язана з месенджером WhatsApp. Не минуло й декілька днів, як у WhatsApp повідомили про блокування акаунтів починаючи з 15 травня, як сьогодні стало відомо, що через велику вразливість українців масово блокують в месенджері WhatsApp. Експерти з безпеки вже виявили причину цих блокувань, але у WhatsApp поки не відреагували на цю проблему безпеки.

Згідно отриманих даних, шахраї навчилися отримувати доступ до персональних акаунтів WhatsApp, при цьому не витрачаючи на це багато зусиль. Метод злому та заволодіння аканту виконується в 2 етапи.

На 1 етапі шахраї (знаючи номер жертви) завантажують на свій пристрій WhatsApp та намагаються ввійти у ваш акаунт за допомогою вашого номера телефону. Після кожної такої спроби, на ваш смартфон починають приходити SMS від WhatsApp із кодами підтвердження. Зазвичай, всі ігнорують такі повідомлення. Далі, шахраї продовжують вводити ще декілька разів ваш номер телефону і так до тих пір, поки у WhatsApp не спрацює система захисту, яка заборонить авторизацію (і відправлення SMS) на 12 год. Ваш акаунт WhatsApp наступні 12 годин залишиться активним на вашому смартфоні.

Після 12 год очікування, шахраї повідомляють техпідтримку WhatsApp про викрадення смартфона із номером телефону і просять заблокувати його. При позитивній відповіді від WhatsApp, акаунт жертви блокують на 12 год. В такій ситуації, месенджер буде неактивним на протязі 12 год. Далі шахрай продовжує знову писати в техпідтримку і знову повторює цей трюк.

Це буде відбуватися до тих пір, поки шахрай не зв’яжеться з вами і не запропонує вам можливість повернення доступу до вашого облікового запису. Звісно, це відбувається не безкоштовно.

Як бачите, метод до болі простий, але шахраї уміло ним користуються і продовжують використовувати різноманітні вразливості, щоб збагатитися на українцях. Крім цього, така проблема зустрічається не тільки в Україні, а й в багатьох інших країнах.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Google Meet наздоганяє суперпопулярний Zoom

Google Meet наздоганяє суперпопулярний Zoom по одному з параметрів. Користувачам дозволили налаштовувати фон. Правда, тільки в браузері Chrome. Компанія Google...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -