Реклама

Чому гальмує комп`ютер та як вирішити цю проблему

Останні Новини

Навіть самі сучасні та потужні на сьогоднішній день комп’ютери при виконанні певних завдань можуть сповільнити свою роботу чи гальмувати. Давайте розглянемо причини таких дій.

Якщо раніше гальмування спричиняли не зовсім ідеальна архітектура та недосконалість програмного забезпечення, то зараз це викликано виключно потужністю процесора. Щоб зрозуміти це давайте розглянемо як працює сучасний комп’ютер.

Цікаво: Вимикаємо пароль в режимі сну на комп’ютері

Всі комп’ютери працюють у двійковій системі числення де вся інформація передається шляхом кодування в біти за допомогою логічного ланцюжка одиниць та нулів. В цій системі всі завдання комп’ютер виконує послідовно. Для виконання цих завдань існують ядра та потоки. Чим їх більше, тим більше послідовних завдань можна виконувати паралельно.

Але зараз ведуться роботи над квантовими комп'ютерами, які будуть базуватися на квантовій механіці. Якщо в сучасних комп'ютерах використовуються, як ми вже вище згадували, біти, які мають значення 1 або 0, то в квантових комп'ютерах використовуються кубіти, які можуть приймати стан квантової суперпозиції, в якому один кубіт може мати два однакові значення одночасно. Така модель дасть можливість обробляти одночасно всі стани, що зробить квантовий комп'ютер потужнішим навіть за мільйон звичайних. Такий комп'ютер точно не можна буде заставити загальмувати. Але квантовий комп'ютер на сьогоднішній день є гіпотетичний пристроєм, роботи над яким активно продовжуються. Та все ж перспективи створення домашнього квантового компьютеру викликають сумніви, оскільки за складністю його можна порівняти з пристроєм ядерного реактора.

Ну а на сьогоднішній день ми маємо ситуацію, коли програмне забезпечення з кожним оновленням стає все більш ресурсомістким, через що виробникам доводиться постійно вдосконалювати процесори та інші комплектуючі.

Цікаво: Завис комп’ютер. Що робити?

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Деякі смартфони з EMUI 11 зможуть встановити HarmonyOS

Раніше ми повідомляли, що Huawei представили свою OC HarmonyOS 2.0. Сьогодні ж, з’явилася інформація, що деякі смартфони з EMUI...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -