Реклама

Чому українці бояться 5G і чи справді це небезпечно

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Так як ви, читачі нашого порталу, є власниками смартфонів, то логічно, що користуєтеся мобільним зв’язком та мобільним інтернетом, і відповідно, знайомі з такими стандартами як 3G, 4G і цілком очікувано, що читали про новий стандарт 5G (Де G ознайчає Generation). Прогрес не стоїть на місці і в найближчі декілька років ми також відчуємо новий стандарт на своїх смартфонах. Хоча це виглядає і лунає цілком привабливо, але є деякі проблеми, які хвилюють багатьох і викликають недовіру до 5G. Так чому українці бояться 5G і чи справді це небезпечно?

Ви могли прочитати багато інформації в інтернеті, що новий стандарт 5G неймовірно шкідливий для оточуючих, а вежі оснащені 5G випромінюють стільки шкідливих хвиль, що взагалі можна отримати повний набір хвороб і навіть хвилі розповсюджують віруси. Погодьтеся, це виглядає та звучить цілком абсурдно навіть для фантастичних фільмів. Добре, хай буде, що моя думка відрізняється від більшості людей, які налаштовані проти прогресу, проти технологій, проти інновацій і тому подібного, але закривати очі на те, що Всесвітня організація охорони здоров’я не знайшла нічого поганого в 5G та частотах, на яких вона працює, вже не так легко.

Крім цього, Міністерства охорони здоров’я великої кількості країн також заперечують негативні наслідки від використання нового стандарту і розповсюдження цієї технології в провідних країнах є тому підтвердженням.

Так чого конкретно всі бояться? Найпоширеніші міфи, в які вірять українці, це те, що випромінювання від нової технології послабить імунітет, може розвитися рак, з’являться серцеві недуги, хвороба Альцгеймера і навіть дойшло до безпліддя.

Також в мережі поширювалася інформація, що від випромінювання вдосконалених стільникових веж (з 5G) навколо помирають всі живі тварини, і прикладом була загибель зграї шпаків в Гаазі, де активно розповсюджується 5G. На ділі, ніяких доказів впливу 5G на птахів не було доведено.

Єдине, на що вплине 5G, так це на швидкість та якість вашого мобільного інтернету. Не ведіться на дезінформацію в мережі, довіряйте перевіреним джерелам (і навіть тоді перевіряйте її на достовірність).

Також нещодавно було названо причину, через яку українським мобільним операторам вигідно запускати 5G в Україні.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Добірка кращих телефонів, які добре підійдуть для подарунка на Новий Рік

Якщо ви хочете комусь подарувати смартфон і не знаєте який, то в цій статті ви знайдете топ найкращих та...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -