Реклама

Все, що потрібно знати про всім відому комбінацію клавіш Alt+Ctrl+Del

Останні Новини

Всі, хто активно користується комп’ютером, знають, що є така чарівна комбінація кнопок як Ctrl+Alt+Del. Якщо її натиснути, то вискакує панель на весь екран, в якій є багато функцій: заблокувати, змінити користувача, вийти із системи, змінити пароль, заблокувати. А також знизу з правої сторони можна відкрити клавіатуру (точніше змінити на ній мову), переглянути підключення до інтернету, вимкнути та перезагрузити пристрій. Загалом, є багато причин натиснути цю комбінацію. Але чи все, що потрібно ми знаєте про цю комбінацію? Пропонуємо сьогодні ознайомитись.

Давайте поговоримо про історію виникнення цієї комбінації Ctrl+Alt+Del. Взагалі, з самого початку ця команда була трохи іншою (Ctrl+Alt+Esc) і користувались нею тільки розробники. Вона не була відомою для користувачів і такою ж мала залишитись. Потім її змінили на Ctrl+Alt+Del, щоб не було можливості випадково натиснути попередню комбінацію. Та і взагалі Ctrl+Alt+Del слугувала ця функція для перезагрузки комп'ютера. Раніше не вискакував на екрані цілий список із запропонованими діями, не з'являвся диспетчер задач чи щось інше, а просто перегружався пристрій.

Цікаво: Завис комп’ютер. Що робити?

Трохи згодом було вирішено надати доступ до цієї функції усім користувачам, але хотіли це зробити так, щоб вони самі знайшли цю комбінацію. Розробники, а зокрема Біл Гейтс, не хотів надавати розголосу, що така комбінація на ПК існує. Вийшло все абсолютно навпаки. Якимось дивним чином комбінація Ctrl+Alt+Del потрапила в документація, потім стала загальнодоступною і в результаті стала найпопулярнішою та найбільш відомою комбінацією на ПК.

Зараз вона вже не слугує для прямої перезагрузки комп'ютера, а дозволяє виконати куди більше різних команд. Взагалі, Біл Гейтс хотів щоб на клавіатурі була окрема одна кнопка, яка б перезавантажувала пристрій, але так цього і не сталось, бо було вирішено, що це трохи небезпечно для користувачів. Вони будуть її випадково натискати, а всі дані не будуть зберігатись.

Для чого слугує зараз Ctrl+Alt+Del зрозуміло. До речі, якщо натиснути цю комбінацію до запуску Windows, то тоді дійсно система почне заново загружатись без попередження. Це допомагає тим, в кого ОС не завантажується з першого разу або ж робить це з помилками.

Сама по собі комбінація клавіш Ctrl+Alt+Del не дуже потрібна, бо все, що вона пропонує можна знайти багатьма іншими способами в меню, пуску і на клавіатурі. Єдине дійсно хороше використання цих кнопок - коли завис ПК. Таким чином можна відкрити це меню та перезавантажити ПК, або ж зробити будь-яку іншу дію щоб відновити роботу. В іншому випадку немає сенсу користуватись Ctrl+Alt+Del.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

WhatsApp матиме ексклюзивний чат, щоб повідомляти вам про новини в програмі

WhatsApp готує новинку для власників iPhone і Android, у яких встановлено додаток, де платформа буде інформувати вас через чат про всі...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -