Реклама

Електровелосипед: всі переваги та недоліки цього виду транспорту

Останні Новини

Велосипед завжди був одним із найбільш популярних видів транспорту. Їздити на ньому зручно, легко, екологічно, він маневрений та ідеально підходить для міста та його заторів. Враховуючи те, що люди завжди будь-якими способами намагались собі покращити життя та вигадати щось нове, раніше можна було часто побачити звичайний велосипед, до якого підключали мотор з іншого приладу і таким чином мав вийти електричний вид транспорту. Звісно, з цього нічого толкового не виходило, такий транспорт видавав багато голосних звуків та і їхати нормально не міг.

Зараз ситуація дуже змінилась і електровелосипед став звичною справою для людей. Виробники створили спеціальний компактний мотор, який не шумить та здатний проїхати не малу відсань. Такий транспорт використовують і діти, і дорослі. Сам мотор встановлюється в заднє колесо та не займає багато місця, більше того, навіть доповнює стильний дизайн. Щоб транспорт їхав якийсь час самостійно, потрібно заряджати час від часу акумулятор. В залежності від моделі, електровелосипед здатний проїхати до 50 км, а в деяких випадках і до 100 км. Все залежить від потужності.

Цікаво: Як довго живуть акумулятори електромобіля?

Якщо порівняти електросамокат та електровелосипед, то можна однозначно сказати, що велосипед краще. По-перше, він підійде для пересування по місту, а також для доїзду в ближні населені пункти за містом. При чому, якщо людина не розрахує відстань і акумулятор розрядиться, то можна продовжити подорож звичним способ - за допомогою повертання педалей. У випадку, якщо розрядився електросамокат, його доведеться просто везти за собою і самому йти пішки.

В електровелосипеда ще є одна важлива функція. Якщо потрібно піднятись на невелику гірку, то можна увімкнути режим допомоги і не доведеться прикладати багато зусиль для підняття. Колесо саме буде допомагати. До речі, це одна з основних причин, чому такий вид транспорту вибирають ще й літні люди. Якщо вони звикли за все життя їздити на звичайному велосипеді, але в силу свого віку це робити стало важко, можна замінити його на електричну модель та далі насолоджуватись подорожами.

Як побудований електровелосипед? Він не особливо відрізняється від звичайного, тому і обслуговування ніякого майже не вимагає. У нього є та ж сама рама з кермом, передачами та гальмами. На кермі є комп'ютер, де видно заряд акумулятора, запас відстані та кількість км, які вже проїхали. Окрім цього, транспорт оснащений акумулятором та мотором на задньому колесі. Є моделі з мотором на двох колесах, але це більш дорогі та професійні моделі.

Ремонту чи профілактики електровелосипед практично не вимагає. Мотор здатен проїхати до 100 000 км, а це дуже хороший показник для такого виду транспорту. Акумулятор розрахований на 1500-2000 циклів. Для всіх зрозуміло, що це також досить багато. Тобто виходить, що такий транспорт практично не виходить з ладу і ним можна без проблем користуватись довгий час.

Варто знати: Стало відомо, коли електросамокати від Xiaomi стануть доступні в Європі

Про переваги вже сказано багато, а от про мінуси нічого. Насправді, їх просто практично немає. Можна відмітити, що велосипеди важкі, але це дивлячись з чим рівняти. Якщо із старими колишніми моделями, то не сильно вони і відрізняються. До того ж, виробники це також враховують і намагаються створити чим легші пристрої. Варто звертати увагу на матеріали виготовлення, щоб забезпечити себе максимально легким транспортом. А як відомо, вибір зараз дійсно пристойний. На цьому мінуси закінчуються. Електровелосипед дійсно вигідний, зручний, компактний та екологічний вид транспорту розрахований на будь-яку вікову категорію. Тому, якщо ви вагаєтесь чи купувати його, то не думайте, а скоріше йдіть у магазин.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Компанія Apple спочатку випустить 6,1-дюймові моделі iPhone 12

Сьогодні підтвердилася інформація, що Apple спочатку випустить 6,1-дюймові моделі iPhone 12. В серпні, DigiTimes повідомляв, що першими вийдуть 6,1-дюймові...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -