Home Новини сучасних технологій Чому зараз таке велике значення приділяють частоті оновлення екрану?

Чому зараз таке велике значення приділяють частоті оновлення екрану?

0
Чому зараз таке велике значення приділяють частоті оновлення екрану?

При виборі смартфона покупці завжди звертають увагу на ряд характеристик: пам’ять, якість камери, ємність батареї, потужність процесора тощо. Це вже звичні параметри. Але останнім часом все більше людей почали звертати увагу саме на частоту оновлення екрану. Виробники ж в свою чергу стали покращувати цей показник з кожним роком. Що означає оновлення екрану та чому воно таке важливе?

Цікаво: Новий ноутбук ASUS повністю екранний і без клавіатури

Частота оновлення говорить про те, як швидко буде змінюватися картинка на екрані під час виконання різних дій. Показник вимірюється в герцах (Гц). Зазвичай телефони мають 60, 90 або 120 Гц. Є моделі із ще більшою кількістю герц – 144 Гц, але це найчасніше смартфони для геймерів. Для них дуже важливо як будуть перемикатись кадри в динамічних сценах гри.

В залежності від показника частоти оновлення екрана, змінюється й час, за який на екрані зміниться картинка. Наприклад, 60 Гц за 16,6 мс, 90 Гц - 11,1 мс, 120 Гц - 8,2 мс. Загалом, чим більша частота оновлення, тим плавніше буде зображення й чіткіша трансляція. Особливо помітна різниця при гортанні стрічки новин чи соц мереж, а також при перегляді фільмів.

При виборі смартфона важливо звертати увагу на частоту оновлення екрана. Від цього буде залежати на скільки комфортним є використання пристрою. Найпоширеніший показник - 90 Гц. Він зустрічається в бюджетних та середніх смартфонах. Його цілком вистачає і картинка не буде різко перемикатись. Якщо ж хочеться придбати телефон із кращими характеристиками, тоді варто дивитись на 120 Гц. Такі моделі будуть значно дорожчі, але й якість зображення буде вищою.

Цікаво: Новий смартфон Moto E22 з’являється у Європі

У високій частоті оновлення є й свої мінуси. Вона може значно витратити заряд акумулятора. Найбільш економний показник 60 Гц, але не всіх влаштовує таке зображення. Виробники й тут знайшли рішення. Вони створили на пристроях функцію адаптивного оновлення або автооновлення. Це означає, що частота змінюється в залежності від потреби. Наприклад, для ігор буде найвища, а при перегляді соц мереж трохи знизиться. Ця функція дозволяє зберегти заряд акумулятора та в той самий час насолодитись якісним зображенням.

Отож, звертати увагу на частоту оновлення треба, це важливо для комфортного користування смартфоном. Але найкраще вибирати не найвищий показник, а середній - 90 Гц.

Цікаво: Огляд бюджетного смартфону Realme C31

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version