Реклама

Чи дійсно живі шпалери знижують показник автономності смартфона?

Останні Новини

Багато користувачів люблять собі на заставку або у вигляді шпалер ставити анімовані зображення. Вони виглядають гарно та ефектно, але чи варті вони того? Говорять, що живі шпалери дуже знижують час автономної роботи смартфона. Сьогодні хочемо визначити чи правда це.

Цікаво: Відбувся запуск смартфона Honor Play 30M

Живі шпалери можна прирівняти до увімкненого відео. Звісно, вони менше вимагають ресурсів, але принцип той самий – безліч картинок змінюються по черзі утворюючи цілісне анімоване зображення. Для цієї дії потрібен центральний та графічний процесори. Вони в свою чергу забирають заряд акумулятора.

Живі шпалери можуть забрати приблизно до 5% заряду за день. В роботі смартфона це помітити важко. Тим більше, що така заставка може розряджати пристрій лише коли увімкнений головний екран. Якщо відкрити меню чи заблокувати телефон, то й акумулятор не буде втрачати енергію.

Зараз багатьом здалося, що можна сміливо встановлювати живі шпалери і не хвилюватись про те, що телефон вимкнеться в будь-яку секунду. Це не так. Шпалери бувають різні і по різному розряджають пристрої.

Живі шпалери поділяються на декілька видів і по різному використовують заряд акумулятора.

Цікаво: Оновлення Expert RAW підтримуватимуть смартфони Galaxy Note 20 Ultra, S20 Ultra та Z Fold2

*Анімації у вигляді зміни кадрів найменше приносять збитків для акумулятора. Вони практично не помітно розряджають пристрій. Їх можна сміливо встановлювати.
*Шпалери зроблені на ігровому движку. Вони вже задіюють більше процесів, в тому числі графічний чіп. В результаті падає показник автономності. Їх перевага в тому, що анімація плавна та цілісна.
*Інтерактивні шпалери. Вони можуть мати різні функції. Наприклад, реагувати на дотики. Такий вид використовує найбільше заряду. З ними телефон може навіть дуже помітно розряджатись. Їх використовувати не рекомендують.

При встановленні живих шпалер треба пам'ятати ще дещо. Вплив на акумулятор залежить від розробника в тому числі. Є шпалери, які дуже добре оптимізовані. Вони практично нічим не відрізняються від звичайних статичних. Такі картинки не впливають на акумулятор і не вимагають для роботи задіювання всіх процесорів.

З іншої сторони, є розробники, які взагалі не намагались якось покращити анімації. В такому випадку можна помітити негативний вплив на акумулятор смартфона.

Є смартфони, які дозволяють в налаштуваннях побачити наскільки впливають шпалери на заряд акумулятора. Таку інформацію можна знайти в налаштуваннях в пункті «Батарея». Допустимий показник 5%. Все, що більше, може нашкодити пристрою та його автономній роботі.

Цікаво: Очікується кілька нових пристроїв від компанії OPPO.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Опубліковано якісний концепт розкладного смартфона Apple iPhone Fold

Останні декілька місяців все більше з'являється чуток, що Apple розробляє розкладний смартфон. Навколо цього таємничого iPhone дійсно багато інтриги,...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -