Home Новини сучасних технологій Чи існує ймовірність стеження за користувачами смартфонів через мікрофон та фронтальну камеру?

Чи існує ймовірність стеження за користувачами смартфонів через мікрофон та фронтальну камеру?

0

Останні декілька років, питання конфіденційності надзвичайно важливе серед більшості активних користувачів соціальних мереж, месенджерів, мобільних додатків і просто активних користувачів інтернету. Причин на такі побоювання завжди вистачало, оскільки майже кожного тижня з’являється інформація про те, що стався черговий витік конфіденційної інформації, злом популярного сайту, витік баз даних користувачів і тому подібне. Зараз же, спробуємо вияснити чи існує ймовірність стеження за користувачами смартфонів через мікрофон та фронтальну камеру?

Якщо оцінити ситуацію із технічної сторони, то ймовірність такого стеження досить висока. Причиною цього можна назвати те, що всі додатки, які встановлені та використовуються на смартфоні, отримують всі необхідні доступи до нього. Більшість популярних додатків, які присутні на кожному 2-3 смартфоні, отримують доступи до мікрофона, камери, місцезнаходження, контактів і тому подібне. Крім цього, більшість додатків тримають зв’язок із своїми серверами для передачі необхідних даних, які покращують правильне функціонування додатку.

І так, якщо оцінити всі можливості додатків на смартфонах, завжди існує ймовірність натрапити на недобросовісного адміністратора, який захоче підглянути за користувачем додатку.

Тепер стосовно того, чи займаються таким “шпіонажем” додатки і їхні розробники. На даний момент, було достатньо випадків, коли розробників ловили на стеженні за користувачами за допомогою смартфонів, планшетів та інших розумних пристроїв. Компанія Google та Apple швидко карають таких розробників і зазвичай, потім такими справами займаються правоохоронні органи.

З іншої сторони, захисту від такого стеження фактично нема, оскільки при сильній необхідності, кожен розробник додатка зможе обійти захист вашого смартфона і отримати необхідну інформацію.

Окрім цього, не можна з впевненістю говорити, що відомі компанії не збирають про нас конфіденційну інформацію, а вірити тому, що вони цього не роблять, також не можна.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version