Home Новини сучасних технологій Чи потрібно вимикати смартфон на ніч і як збільшити термін служби акумулятора

Чи потрібно вимикати смартфон на ніч і як збільшити термін служби акумулятора

0

Напевно ці два запитання найпопулярніші серед всіх власників смартфонів. Деякі впевнені, що смартфон необхідно вимикати на ніч і таким чином ресурс акумулятора не буде витрачатися. Інші запевняють, що смартфон вночі не використовується і просто працює в фоновому режимі, що не може нашкодити ні самому смартфону, ні акумулятору. Сьогодні ж спробуємо розібратися з цими запитаннями.

Чи дійсно необхідно вимикати смартфон на ніч?

Скажемо так, сенс вимикати смартфон на ніч є, якщо дивитися з технічної сторони. Якщо ж розглянути смартфон як розумний пристрій, то не варто забувати, що в фоновому режимі він майже не використує заряд акумулятора.

Для того, щоб не прийшлося вимикати його кожну ніч, можна просто ввімкнути режим Польоту. По факту, цього буде цілком достатньо для збереження заряду акумулятора і його ресурсу відповідно.

Крім цього, варто відмітити, що при умові правильного заряджання смартфона, він не буде втрачати своєї автономності дуже довго і значно перевищить 500 циклів зарядки — розрядки.

Як збільшити термін служби акумулятора

Досить популярний міф, що смартфон необхідно розряджати до 0% і заряджати до 100%. Такий спосіб заряджання швидше нашкодить акумулятору, ніж продовжить термін його експлуатації. В ідеалі, смартфон потрібно розряджати до 20-30% і заряджати до 80-90%.

У випадку, якщо ви розряджаєте смартфон повністю і заряджаєте до максимума, то більше ніж на 500 таких циклів, акумулятора не вистачить.
Якщо ж розряджати і заряджати смартфон не повністю, то кількість циклів можна збільшити в два-три рази.

Для більш детальної інформації, рекомендуємо ознайомитися з матеріалом, де було названо 5 головних причин, через які швидко розряджається смартфон. Також рекомендуємо ознайомитися із матеріалом, де розказується як не можна заряджати свій смартфон.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version