Home Новини сучасних технологій Чи повинні діти користуватися смартфонами і чи безпечно це

Чи повинні діти користуватися смартфонами і чи безпечно це

0

Чи вважаєте ви безпечним дарувати мобільний телефон своїм дітям? Подумайте двічі, перш ніж це зробити. Надмірне використання смартфона може вплинути на їхнє життя. Наявність мобільного телефону може певною мірою принести користь дітям, але це також може вплинути на їх фізичне та психічне здоров’я. 

Життя людини постійно змінюється з часом. Раніше мобільні телефони бачили лише серед небагатьох людей високого класу і вважалися чимось пишним. Тоді повільно, смартфони почали з’являтися в пересічних або простих людей на вулиці. Сьогодні у світі навіть маленькі діти, які навчаються у школі, зайняті балаканиною по мобільному телефоні. Зараз діти у віці семи та восьми років також почали володіти мобільним телефоном. Ласкаво просимо у світ нового віку!

Нижче наведено деякі фактори, які допоможуть батькам вирішити, чи готові їхні діти користуватися смартфонами.

Маркетинг мобільних телефонів

В даний час деякі компанії виробляють спеціально розроблені мобільні телефони, орієнтовані виключно на маленьких дітей. Є дитячі мобільні телефони із зображеннями героїв мультфільмів, щоб привернути увагу дітей та збільшити продажі. Діти - цільова аудиторія навіть мобільних телефонів у сучасний вік!

Вплив мобільних телефонів на науковців

Діти почали носити мобільні телефони до своїх шкіл, що спричиняє недисциплінованість у класі. Навколишнє середовище в класі порушено, оскільки вони розмовляють по телефону та надсилають повідомлення в навчальний час. Деякі діти також потрапляють під час занять, граючи в ігри на своїх мобільних телефонах. Залежність від мобільних телефонів впливає на тривалість їхньої уваги . Вони не можуть концентруватися на тому, що викладають на уроці, оскільки їх більше цікавить мобільний телефон.

Небезпека для здоров’я через мобільні телефони

Дослідження рекомендують давати мобільні телефони лише дітям старше шістнадцяти років. Дітям віком до шістнадцяти років не слід давати мобільні телефони, оскільки їх мозок надто чутливий, щоб протистояти дії мобільного випромінювання. Оскільки тканини мозку та тіла все ще розвиваються, ці випромінювання можуть спричинити пошкодження клітин. Через поглинання радіації діти можуть мати серйозні проблеми зі здоров’ям. Хоча дорослі також потрапляють під дію цих випромінювань, це буде більш серйозним у дітей через збільшення поглинання цих рівнів випромінювання. Експерти також вважають, що існує зв'язок між дитячим раком та використанням мобільних телефонів серед дітей.

Загальний вплив на дітей

Деякі діти вважають сучасними, дорогими та стильними смартфони, які часто представлені на ринку, символами свого статусу. Мобільні телефони мають великий вплив на дітей і можуть спричинити небажані зміни у способі їх життя. Ці діти настільки одержимі телефоном. Вони постійно перевіряють повідомлення та їхні акаунти в соціальних мережах і не роблять важливих справ, які вони повинні робити. Замість того, щоб витрачати час на заняття спортом на свіжому повітрі та займатися іншими творчими діями та захопленнями, вони проводять більшу частину часу за телефоном. На думку вчених, постійний контакт з смартфонами може викликати звикання.

Зловживання смартфонами

Існують високі шанси зловживання мобільним телефоном дітьми, які їх мають. Діти можуть надсилати та отримувати вульгарні повідомлення та картинки. Діти можуть мати доступ до веб-сайтів для дорослих. Батьки повинні зауважити, що діти можуть навмисно не заходити в такі речі. Вони можуть випадково потрапити на такі речі. Під час перегляду деяких веб-сайтів вони можуть випадково натиснути на посилання, що може призвести їх до вмісту для дорослих.

Поради батькам

Ми живемо у світі, де небезпеки ховаються на кожному кроці. Отже, багато випадків злочинів проти дітей можна відзначати щодня. Батьки дітей, які мають мобільні телефони, повинні вжити певних заходів для забезпечення безпеки дитини. Батьки повинні попередити та поінформувати дітей про різні злочини за допомогою мобільних телефонів. Іноді дитину можуть переслідувати незнайомі люди по телефону.

Батьки маленьких дітей, які мають мобільний телефон, повинні отримати абонентське підключення та перевірити рахунок за стільниковий телефон, коли він надійде. Вони повинні використовувати функції батьківського контролю, щоб захистити своїх дітей. У наш час веб-сайти соціальних мереж надають безліч функцій безпеки, які допомагають батькам забезпечити безпеку своїх дітей . Надання дітям доступу до безпечно завантажених носіїв інформації може дозволити батькам заважати їм користуватися Інтернетом на своїх мобільних телефонах.

Мобільні телефони для дітей - благодать чи неприємність

Хоча, можливо, у дітей, які мають мобільні телефони, є кілька переваг, негативних наслідків є більше. Однією доброю перевагою є те, що діти можуть зателефонувати батькам у випадку надзвичайної ситуації або якщо вони застрягли в якомусь місці. Батьки можуть мати спокій.

Дітей бачать, як вони користуються мобільними телефонами, як іграшки, але батьки ніколи не повинні ігнорувати побічні ефекти, які це може спричинити. Навіть Білл Гейтс в одному зі своїх інтерв'ю згадував, що не дозволяв своїм дітям користуватися телефоном до досягнення ними 14 років.

Все більше експертів попереджають про згубні та негативні наслідки, які мобільний телефон може мати на фізичне та психічне здоров’я маленьких дітей. Отже, вживайте всіх запобіжних заходів, перш ніж передавати мобільний телефон своїм дітям.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version