Home Новини сучасних технологій Чи справді смартфони із захистом від вологи не бояться рідини

Чи справді смартфони із захистом від вологи не бояться рідини

0

Останнім часом українці все частіше вибирають смартфони, які пропонують хоча б якийсь захист від вологи та пилу, оскільки ймовірність що на телефон потрапить вода досить велика, а ремонт потоплених пристроїв обходиться неймовірно дорого і не факт, що його вам взагалі відремонтують. На так давно, в нас вже виходив матеріал, де було зібрано найкращі смартфони із захистом від вологи IP67, IP68 та IP69, а зараз поговоримо про те, чи справді смартфони із захистом від вологи не бояться рідини.

І так, як ми писали вище, на ринку вже доступно досить багато смартфонів із маркуванням захисту від вологи (IP), але на ділі більшість із них витримують тільки бризки води. Дорожчі ж смартфони флагманського рівня, частіше пропонують захист від вологи та пилу на рівні IP67, IP68 і досить рідко IP69, який вважається максимальним захистом смартфона.

Що ж означає це маркування? IP6 - означає захист від пилу, а наступна цифра (7,8,9) означає рівень захисту від вологи. Чим вища друга цифра, тим кращий захист.

Для прикладу, захист IP67 означає, що пристрій з таким маркуванням витримає занурення на глибину до 1 метра тривалістю до 30 хв. Якщо буде збільшено час або глибину, то смартфон буде виведено з ладу, або ж, якщо і витримає, то компанія не буде ремонтувати його за свій рахунок.

Стандарт IP68 означає, що  смартфон витримає занурення до 15,5 м тривалістю до 30 хв. В більшості випадків, стандарт IP68 коригується самими виробниками смартфона і вони самі називають цифри, при яких смартфон зможе далі функціонувати.

Стандарт IP69 вважається найбільшим захистом для смартфона, оскільки такі смартфони витримують не тільки занурення, а й струмені води під великими тисками і навіть гарячою водою. Скажемо так, велика ймовірність, що багато пристроїв на ділі не отримують такого захисту, хіба що бронесмартфони.

Так що ж тоді? Виходить, що смартфони із захистом від вологи не бояться рідини? На ділі все не так просто, оскільки всі перераховані маркування захисту підходять тільки для прісної води і майже повністю відміняються при потраплянні на смартфон солоної води, хлорованої води,  алкоголю, пива, вина, хімікатів, соків, газованої та солодкої води і тому подібного. Фактично, захист від вологи спрацьовує тільки в окремих випадках і жоден виробник смартфонів не буде гарантувати вам, що смартфон буде працювати, після потрапляння в нього якоїсь іншої рідини, відмінної від прісної.

Краще оберігайте свій смартфон від будь-якої рідини і спеціально не купайтесь  з ним і не кидайте його у воду, інакше велика ймовірність, що вам прийдеться купляти новий смартфон.

Також нещодавно було названо причини, чому варто відмовитися від силіконових чохлів на смартфонах.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version