Home Новини сучасних технологій Чи врятує кнопковий телефон від банківських шахраїв

Чи врятує кнопковий телефон від банківських шахраїв

0

Останнім часом можна спостерігати за тим, як більшість прогресивних людей, які стабільно користувалися смартфонами, планшетами та іншими розумними пристроями, почали переходити на кнопкові телефони. Таке можна спостерігати не тільки в Україні, а й в багатьох інших країнах і підтвердженням цьому може слугувати активний випуск нових моделей кнопкових телефонів. Зазвичай (серед знайомих), причиною переходу на кнопкові телефони користувачі називають те, що так безпечніше і так їхні банківські рахунки залишаються в безпеці. Відповідно до цього, спробуємо вияснити, чи врятує кнопковий телефон від банківських шахраїв.

Для початку варто нагадати, за яким принципом працюють банківські шахраї. Найпопулярніший спосіб, яким користуються практично всі зловмисники, це розповсюдження банківських вірусів, через велику кількість додатків для смартфонів. Принцип роботи таких вірусів максимально простий - вони перехоплюють банківські смс з одноразовими кодами для доступу або ж "зчитують" процес введення логіна та пароля для входу в онлайн-банк.

Ще один досить популярний спосіб - платні підписки на різноманітні сервіси. В такому випадку, вірус підписує вас на платні підписки і через 2-3 міс з вашого рахунку починають списувати кошти. Логічно, що з першого разу ви не зможете виявити цей вірус, а точніше шкідливе ПЗ і тим більше не виявите ті сервіси, на які вас вже підписали, але де ще не було першого зняття коштів.

Як ви розумієте, виявити такі віруси складно, особливо коли вони в "режимі очікування". Підозри починають з'являтися тільки тоді, коли з вашого банківського рахунку починають зникати кошти, або ж ви просто не можете до нього отримати доступ.

Зараз стосовно теми статті. Фактично так, кнопковий телефон вбереже від банківських шахраїв, а точніше від шкідливого програмного забезпечення і вірусів. На жаль, проблемою тут є те, що на кнопковому телефоні ви і не завантажите банківський додаток, тому він може бути для вас тільки дзвонилкою і просто приймати повідомлення.

Стосовно раціональності відмови від смартфонів, то тут досить складно відповісти щось, оскільки відмовившись від смартфонів, ви відмовитеся і від комунікації із світом, тобто прийдеться забути за месенджери, соціальні мережі, електронну пошту, банківські додатки і тому подібне, а без цього зараз складно.

Оптимальним рішенням буде правильне використання смартфона, тобто відмова від завантаження всіх підряд додатків із Google Play і тим більше із ресурсів сумнівного характеру (тих, де розповсюджують "зламані" версії додатків). Також було б добре, якби ви не розповсюджували інформацію, яка б допомогла зловмисникам отримати доступ до ваших банківських рахунків та банківських додатків. Правильне поводження в інтернеті врятує вас, ваш банківський рахунок і ваші кошти.

Також нещодавно було названо 6 функцій кнопкових телефонів, яких позбулися сучасні смартфони.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version