Home Новини сучасних технологій Чим небезпечні камери в ноутбуці і смартфоні?

Чим небезпечні камери в ноутбуці і смартфоні?

0

Є дуже багато людей, які постійно хвилюються за свою безпеку, при чому інколи це стосується дуже дивних речей. Таких громадян вважають трохи божевільними, хоча насправді вони роблять правильно. Ось наприклад, дехто заклеює камери на своїх пристроях. Дурниці – подумаєте ви. А от і ні.

В сучасному світі дуже поширена шахрайська діяльність, з нею наполегливо боряться правоохоронні органи, але на жаль, зловмисники думають швидше і креативніше. Дійшло до того, що хакери постворювали такі програми, через які можна спостерігати за людиною через камеру на ноутбуці чи смартфоні. Невтішна інформація, правда ж? Саме для цього багато користувачів заклеюють камери наклейками чи будь-чим іншим. Звісно, якщо ви постійно користуєтесь відеодзвінками, то такий спосіб себе убезпечити вам не дуже сподобається. А от ті, кому камера ні разу не пригодилась за довгий час, можуть вже піти і закрити її чимось. Винахідливі китайці вирішили допомогти людям з вирішенням цієї проблеми і створили спеціальні шторки, які чіпляються до камери і таким чином її закривають. Знайти та замовити їх можна на AliExpress.

Цікаво: Названо основні переваги та недоліки покупки б/у ноутбука

З ноутбуками справа більш-менш зрозуміла, а от що робити зі смартфоном на якому мало того, що багато камер, так ще й вони постійно потрібні. Тут все трохи складніше. Зрозуміло, що заклеїти усі камери неможливо, для чого тоді взагалі купувати смартфон? Єдине, що залишається, це уважно дивитись за програмами, які ви завантажуєте, а ще уважніше слідкувати за наданими дозволами. Люди самі собі створюють проблеми, коли качають додатки не зрозуміло звідки, так ще й не дивляться на спливаючі вікна. Кожен дозвіл повинен відповідати функціям, які надає програма, якщо ви помітили якісь розбіжності, то варто задуматись чи не працюють по тій стороні шахраї.

Через камери зловмисники можуть дізнатись усю потрібну їм інформацію, а воно вам потрібно? Намагайтесь не носити з собою телефон у кожен куток квартири. Краще, щоб він лежав собі тихенько поки не знадобиться. На вулиці носіть пристрій у сумці, щоб у разі чого шахраї не змогли нічого побачити по камері. Не ставайте залежними від смартфонів, випускайте їх з рук хоча б інколи. Такі дії, можливо, не на 100%, але частково зможуть вберегти кожного від шахрайських схем. А якщо ви власник ноутбуку, то варто все ж таки заклеїти камеру і спокійніше жити.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version