Home Новини сучасних технологій Чим відрізняється OLED дисплей від AMOLED?

Чим відрізняється OLED дисплей від AMOLED?

0

Мабуть всі знають популярні AMOLED і OLED дисплеї. Їх встановлюють у велику кількість смартфонів. Але багато тих, хто не може визначитися між ними, тому що і AMOLED, і OLED дисплей дає чудову кольоропередачу та чіткість. Давайте спочатку окремо розглянемо ці два дисплеї, а також їх мінуси та плюси.

OLED дисплей

Самий головний його плюс – це те, що з них можна робити тонкі та вигнуті смартфони або телевізори. Сам OLED дисплей не потребує ще одного джерела світла, тому що він працює за допомогою світлодіодів, які світяться. Такі дисплеї, на жаль, не зможуть довго та нормально працювати, бо з часом пікселі вигорають і залишають за собою слід у виді певної картинки. Наприклад, ви залишили телефон увімкненим з певним зображенням на досить тривалий час і після цього є шанс того, що пікселі вигорять і воно буде ніби надруковане на вашому екрані. Це не дуже помітно, але якщо вдивитися, то буде видно. OLED дисплей також має гарну кольоропередачу і великі кути, при яких зображення на екрані видно.

Рекомендуємо: Названы 3 лучшие дешевые смартфоны с AMOLED экранами.

AMOLED дисплей

Це майже те саме, що і OLED, але в нього є дуже чудова функція – це гасіння пікселів. Тобто в моменти, де піксель не задіяний, дисплей сам перестає подавати на нього струм, тим самим використовує мало енергії. Також він не потребує ще одного джерела світла, як і OLED. Має чудову кольоропередачу і функцію “Always On Display”. Always On Display дає можливість показувати на екрані якусь інформацію без його включення. Але поки що присутня не у всіх телефонах з AMOLED дисплеєм.

Цікаво: Названо топ 3 вигідних смартфона з Amoled-екраном в 2021 році.

Що краще. Все таки OLED чи AMOLED?

На перший погляд дисплеї майже однакові. OLED дисплей в цілому чудовий, але його пікселі мають здатність вигорати. Але цей мінус перекриває великий плюс – це можливість робити вигнуті смартфони або телевізори. AMOLED же використовує менше енергії і використовується на багатьох смартфонах. То який робимо висновок

Між ними просто нереально вибрати кращого. Вони обидва мають чудову кольоропередачу і якість зображення. Якщо ви хочете купити телевізор, то беріть з OLED. Якщо ж телефон, то з AMOLED, тому що є крута фішка – Always On Display. Тобто, кожен має свої переваги в тій, чи іншій сфері. А коли вам все одно на колір, якість зображення, функцію “Always On Display”, то краще візьміть рідкокристалічний дисплей, щоб не переплачувати за те, що вам не потрібно.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version