Home Новини сучасних технологій Cтворено “невидимі” сонячні батареї для смартфонів

Cтворено “невидимі” сонячні батареї для смартфонів

0

Сьогодні надійшла інформація, що було створено “невидимі” сонячні батареї для смартфонів. За розробку відповідальні вчені з національного університету з Інчхонську, що в Південній Кореї.

Вони розробили сонячні батареї, які можна буде використовувати у смартфонах, монтувати у вікна та навіть покривати теплиці.

Cтворено “невидимі” сонячні батареї для смартфонів

Головною відмінністю цих сонячних батарей від тих, які використовуються зараз є їхня майже повна прозорість. Батареї, які використовуються зараз, найчастіше встановлюють на дахах, або ж на спеціальних еко-фермах, тобто там, де вони “не кидаються в очі”.

Нові ж батареї, спеціально розроблені майже прозорими, щоб розширити їхнє використання. На думку вчених, така прозорість піде на користь і можливо, бажаючих встановити такі батареї буде більше, ніж зараз.

Як повідомляють вчені, матеріал, який робить сонячні батареї невидимими, зроблений із шару діоксиду титану (TiO2) і шару оксиду нікелю (II) (NiO). Діоксид титану відповідальний за поглинання ультрафіолету, а оксид нікелю використовується для високого пропускання видимого світла.

Також повідомляється, що вчені вже протестували свою розробку і продуктивність такої панелі складає 2,1%, що можна вважати хорошим результатом. Варто відмітити, що така сонячна панель здатна працювати в умовах слабкого освітлення.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version