Реклама

Cуперкомп’ютер Leonardo буде живитися від графічних процесорів Nvidia

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Сьогодні з’явилася інформація, що суперкомп’ютер Leonardo буде живитися від графічних процесорів Nvidia. Він буде найшвидший у світі суперкомп’ютер ШІ. Леонардо – це суперкомп’ютер, що базується в Італії. Останні новини також повідомляють, що він буде частиною розгалуженої мережі подібних машин по всій Європі.

Cуперкомп'ютер Leonardo буде живтися від графічних процесорів Nvidia

Слід зазначити, що Леонардо розробляється лідерами галузі CINECA. Команда складається з різних італійських університетів та дослідницьких центрів. Леонардо складатиметься із 14000 амперних графічних процесорів, вироблених Nvidia. Суперкомп’ютер Leonardo забезпечить продуктивність штучного інтелекту FP16 до 10 екзафлопів і буде обробляти складні завдання AI та HPC (High-Performance Computing). Він призначений для вирішення масштабних проблем багатьох дисциплін, починаючи від фізики високих енергій і закінчуючи зміною клімату.

Санціо Бассіні, член CINECA, сказав: “Суперкомп’ютер” Леонардо “- це результат нашої довготермінової відданості розширенню меж того, чим може бути сучасний надзвичайний суперкомп’ютер”.

Не одна Nvidia живить суперкомп'ютер Leonardo

Atos також пропонує інтегральні компоненти для системи, крім Nvidia. Леонардо використовуватиме суперкомп'ютерні вузли BullSequana XH2000 від Atos. Ці суперкомп'ютерні вузли будуть працювати від 4 графічних процесорів Nvidia та одного процесора Intel.

Здається, на сьогоднішній день Леонардо - це ще одна частина загадки для європейських країн. Вони тісно співпрацюють між собою, щоб створити суперкомп'ютерну мережу по всьому континенту. Здається, Європейський Союз та країни-учасниці планують вийти як глобальна сила у суперкомп'ютерах. Цікаво відзначити, що за співпраці з EuroHPC Європейська Комісія фінансує розвиток Леонардо через італійське Міністерство університету та досліджень.

Марк Гамільтон з NVidia прокоментував: "Дорожня карта технологій EuroHPC для екскаль в Європі відкриває двері для швидкого зростання та інновацій у HPC та AI".

NVidia також забезпечує свій Mellanox HDR Infiniband зі швидкістю до 200 Гбіт / с для суперкомп'ютерної мережі.

Найкраща частина історії полягає в тому, що Леонардо - не єдиний суперкомп'ютер, який знаходиться в стадії розробки в Європі. Це буквально один із чотирьох суперкомп’ютерів. Інші три суперкомп'ютери - MeluXina, що розробляється Люксембургом, Vega розробляється Словенією та EURO_IT41 розробляється Чеською Республікою. Також деякі звіти свідчать про те, що найближчим часом із Європи з Іспанії, Португалії, Фінляндії та Болгарії з’являться ще чотири системи.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Геймерський Монітор LG 27GL83A IPS

В попередньому огляді в нас був геймерський монітор LG 27GL850 -B. Сьогодні ж ми розглянемо дешевшу версію цього монітора.Геймерський...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -