Реклама

Декілька порад, щоб смартфон почав працювати швидко

Останні Новини

Який би не був дорогий і якісний смартфон, а його продуктивність з часом все одно стає менша. Він довше думає над виконанням задач, може зависати. Дехто відразу йде купувати новий, але так робити не варто. Є декілька способів, які швидко за лічені хвилини пришвидшать роботу вашого телефону. Поради, які будуть описані нижче, в більшості стосуються лише смартфонів на Android.

Найпростіший варіант, яким більшість людей і користується - перезавантаження. Зазвичай, користувачі в будь-якій складній ситуації, коли техніка зависає, починають перезавантаження. Правильно роблять, це спосіб який дійсно в більшості випадках може допомогти. Справа в тому, що смартфон під час завантаження очищає кеш, закриває усе непотрібне, вимикає програми, які запущені або працюють у фоновому режимі. Все це уповільнює роботу бо витрачаються ресурси. Тому, перезавантаження допомагає у вирішенні не серйозних проблем із технікою.

Цікаво: Як виміряти зріст за допомогою смартфону

Ще один схожий варіант, але не для постійного використання - скидання до заводських налаштувань. Таке не варто робити регулярно, бо будуть втрачатись дані, які потрібні. Цей спосіб пришвидшення роботи годиться в крайніх випадках, коли інше не допомагає.

Наступна порада - регулярне очищення кешу. Кеш зазвичай ніхто не помічає до того моменту поки не закінчується пам'ять. Тоді люди починають швидко очищати все зайве. Дотягувати до останнього не варто. Краще час від часу видаляти все не потрібне. Кеш ще ніколи нікому не знадобився, а вільного місця та ресурсів забирає більше, ніж потрібно. Ви помітите, як телефон змінився в роботі після очищення. Цю процедуру можна робити за допомогою спеціальних програм, але найкращий ефект від ручного очищення.

Така ж сама історія із непотрібними файлами та програмами. Точно в кожного є хоча б один додаток, який запускається раз на пару місяців. З однієї сторони він нікому не заважає, особливо якщо пам'яті вільної і без того вистачає, а з іншого боку, якщо видалити усі непотрібні програми, то і швидкість роботи зміниться на краще. Файли теж саме. Не варто роками зберігати різні фото, відео, документи на телефоні. Краще їх перемістити на хмарні сховища чи на накопичувач, або ж на комп'ютер. Смартфон і так з часом стає повільніший, сам по собі, а тут ще й зайві файли на ньому займають купу місця.

Наступна порада більше підходить для старих телефонів, тих, яким потрібна карта пам'яті. Справа в тому, що такі моделі мають мало вбудованої пам'яті, тому краще придбати SD-карту та переміщати на неї усі великі файли (відео, фото). Так буде більше вільного місця і робота буде також швидша.

Варто знати: 5 дій, які робить майже кожен, які можуть уповільнити роботу вашого смартфону

Остання порада може здатись дивною, але для швидшої роботи телефону, поставте його на зарядку. Часто буває так, що коли батарея розряджена, то починає вся система підвисати, гальмувати інтернет. Поставте на зарядку телефон хоча б на трошки і ви помітите різницю.

Як бачите, не завжди при повільній роботі смартфона потрібно задумуватись про покупку нового. Можна продовжити життя старого телефона завдяки таким простим порадам.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо нову соціальну мережу, яка стане популярною серед українців

Скільки соціальних мереж ви зараз використовуєте? Одну, можливо дві. Крім того, ви ще й використовуєте месенджери, такі як Viber,...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -