Home Новини сучасних технологій Декілька способів визначити перегрів ноутбука

Декілька способів визначити перегрів ноутбука

0

Як вже всім відомо, великою проблемою в роботі ноутбуків часто стає перегрів. Він погано впливає як на роботу, так і на усі компоненти всередині пристрою. Причини перегріву можуть бути різні, але зазвичай це або неправильне використання власником ноутбука, або ж збої в роботі системи охолодження. Давайте поговоримо детально про кожну з причин та визначимо, як виявити перегрів самостійно.

Зазвичай, люди коли купують ноутбук навіть не задумуються, що існують ще й якісь правила ним користуватись. Так, вони існують і вони дуже важливі. Охолодження пристрою грає величезну роль в роботі, завдяки цьому усі деталі працюють правильно та не ламаються, та і сам пристрій не зависає. Користувачі часто люблять взяти ноутбук до ліжка чи поставити на коліна і працювати. Так робити категорично не можна. Таким чином ви повністю закриваєте отвори через які заходить та виходить повітря. Відповідно, якщо повітря не поступає в достатній кількості та не вивільняється, ноутбук починає перегріватись. Якщо таке відбувається регулярно, то пристрій зовсім може вийти з ладу разом із охолоджувальною системою.

Цікаво: Відомо, чому ноутбук може нагріватися вище норми

У випадку, якщо ви впевнені, що не завдаєте школи ноутбуку своїм використанням і дотримуєтесь правил експлуатації, тоді варто відразу перевіряти справність системи охолодження, бо на неї впливає багато факторів.
Тепер поговоримо про способи визначення перегріву.Ну для початку варто підставити руку до вентиляційних отворів на ноутбуці. Якщо ви відчуваєте дуже гаряче повітря, яке повільно виходить, то очевидно, що пристрій перегрівся.Окрім цього способу, є ще один і він максимально точний. Виробники ноутбуків встановлюють на пристрій не лише операційну систему, а і набір своїх фірмових програм. Людям часто здається, що вони не потрібні і завантажені лише в якості реклами, щоб більше людей ними скористалось. Сперечатись немає чого, таких програм дійсно вистачає, але ще більше дійсно потрібних функцій, які варто не видаляти, а використовувати. Для того, щоб не усунути щось потрібне, спочатку ознайомтесь для чого створена кожна із програм, а лише після того чистіть ноутбук.

Повернемось до перегріву. Серед утиліт, які пропонує виробник, є така, яка допомагає визначити температуру в різних частинах ноутбука - в жорсткому диску, процесорі та інших важливих деталях. Потрібно, щоб температура не перевищувала позначку 70, в інакшому випадку вже потрібна консультація спеціаліста чому гріється ноутбук. Але пам'ятайте, такі програми є точно в нових ноутбуках, якщо ви придбали вживаний, то її там міг видалити попередній власник.

Якщо ви не знайшли на своєму пристрої таку утиліту, не засмучуйтесь, її завжди можна завантажити на офіційному сайті виробника. Окрім цього існує велика кількість інших програм, які скачуються в інтернеті. Існують платні та безкоштовні версії. Все залежить від бажання користувача.

Варто знати: Названо основні переваги та недоліки покупки б/у ноутбука

Отож, визначити перегрів дійсно не важко, але дуже важливо. Якщо ви будете слідкувати за температурою свого пристрою, то і проблем виникне набагато менше, а робота завжди буде швидка, якісна та безперебійна.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version