Home Новини сучасних технологій Для чого потрібна функція HDR на сучасних смартфонах

Для чого потрібна функція HDR на сучасних смартфонах

0

Тема сьогоднішньої статті — функція HDR. Дану функцію ви можете зустріти в характеристиках камери на вашому смартфоні, тому давайте розберемось для чого потрібна функція HDR на сучасних смартфонах.

HDR або повна назва High Dynamic Rang перекладається як розширений динамічний діапазон. Потрібна дана функція для можливості робити справді чудові знімки за умов високої контрастності.

Працює функція HDR таким чином — натискаючи на кнопку, що відповідає за зйомку, ваш смартфон робить одразу кілька кадрів з різною витримкою кадру, а далі за допомогою спеціальних алгоритмів вибирає найкраще поєднання тіні та світла на фотографії. Таким чином ви отримаєте фотографію із більш вираженими деталями на темних та світлих ділянках.

Зйомка з функцією HDR добре підходить для фотографування в умовах високого контрасту. На смартфоні її можна як вмикати, так і вимикати, знайти її можна в параметрах камери.

Проте не варто використовувати дану функцію весь час, до прикладу при здійснення фото на ходу, краще вимкнути дану функцію. А от роблячи фото при яскравому сонячному світлі чи при наявності тіней, це стане хорошою ідеєю.

Також нещодавно було названо небезпеку від користування старими смартфонами.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version