Реклама

Експерт розказав, як робити найкращі фотографії на смартфоні

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Для багатьох телефони повністю замінили спеціальні цифрові камери, але навіть професіонали час від часу вдаються до своїх iPhone або Samsung Galaxy. Ваш смартфон завжди з вами, постійний супутник, який може під’єднуватися до Інтернету, щоб шукати будь-який крихітний самородок дрібниць, і, як правило, підтримувати постійний контакт із зовнішнім світом. Це один із ключових предметів, який ви захоплюєте перед виходом з дому, і востаннє ви (ймовірно) вимикали його в кінотеатрі.

Це також робить ваш телефон цифровим фотоапаратом, який можна брати всюди, знімати будь-що. Кілька років тому створення зображень та відео за допомогою смартфонів було компромісним рішенням із гіршою якістю зображення.

Але часи змінилися і камери на смартфонах ставали кращими, і кращими. Найновіші моделі пропонують чудові зображення та відео для бюджетних камер, що вказують і знімають, і пропонують чудові програмні прийоми для розмиття фону, як дзеркальні фотокамери та об'єктиви f / 2 або f / 1.4.

Ознайомтеся з цими порадами, щоб отримати найкращі зображення із телефону. Але пам’ятайте, навіть з використанням новітніх технологій телефони не настільки універсальні засоби обробки зображень, як сучасні камери зі змінними об’єктивами.

Почніть із смартфона із хорошою камерою

За останні декілька років якість камери для смартфонів зробила великий стрибок у якості. Якщо ви використовуєте старий телефон, швидше за все, її камера бажає кращого. Якщо якість камери є пріоритетом при покупці нового смартфона, переконайтеся, що ви ознайомилися з нашим списком найкращих телефонів із камерою, які ми протестували. Але пам’ятайте, що ви насправді не можете помилитися з останніми пристроями Apple iPhone, Google Pixel або Samsung Galaxy.

Шукайте світло

Смартфони мають дуже яскраві лінзи, але датчиків набагато менше, ніж у преміум-компактних камер з 1-дюймовим датчиком. Це дає їм явний недолік у якості зображення при слабкому освітленні. Щоб отримати найкращі знімки, шукайте можливості, де датчик вашого телефону може отримати достатньо освітлення. Якщо ви перебуваєте в приміщенні, спробуйте зробити все можливе, щоб на ваш предмет падало світло - деяке віконне світло допоможе покращити ваші фотографії, ніж новий телефон чи камера. Завжди кращий варіант знайти хороше світло, на відміну від використання недостатнього світлодіодного спалаху вашого телефону.

Налаштуйте експозицію

Найголовнішим налаштуванням, яке ви можете зробити, є експозиція - освітлення або затемнення сцени. Використовуйте його, щоб скрасити знімок вашої вишуканої вечері, щоб зробити його ідеальним для Instagram, або затемнити тіні на портреті для отримання більш драматичного вигляду.

Функція не завжди позначається однаково. На iPhone ви захочете перетягнути піктограму сонця праворуч від поля підтвердження фокусування вгору, щоб скрасити зображення, або вниз, щоб затемнити його. Телефони Android зазвичай мають більш традиційний значок +/- для регулювання експозиції.

Дізнайтеся особливості вашої камери

Можливості візуалізації сучасних камер для смартфонів вражають. Ми спостерігали досягнення обчислювальної фотографії, які дозволяють розмити фон зображень, імітуючи зовнішній вигляд об'єктива з широкою апертурою та великого датчика зображення, а деякі телефони також можуть знімати шалено сповільнене відео.

Можливо, у вашому телефоні також є хороший режим серійної зйомки, і ніколи не буде поганою ідеєю робити кілька зображень послідовно, щоб отримати найкраще - просто переконайтеся, що не публікуєте всі. Власники iPhone можуть перевірити Live Photos, які поєднують нерухомі зображення та відео.

Спробуйте додатковий об'єктив

Камера вашого смартфона, безумовно, має одну лінзу, а деякі моделі пропонують подвійні задні камери, а друга лінза фіксує більш жорсткий або ширший кут зору, ніж головне “око” вашого телефону.

Важливим є також вибір типу додаткової лінзи. Я вважаю, що макрос додає найбільшої універсальності камери вашого телефону, але ви можете віддати перевагу надширокому або об'єктиву для телеоб'єднання.

Фокус

Навіть без надбудови макросів, ваш телефон може сфокусуватись досить близько. Використовуйте це на свою користь. Ви можете зробити знімок своєї вишуканої вечері і наблизитися, але тримати весь кадр у фокусі. Це те, чого ви не можете зробити при великій камері, яка знімає при f / 1.4 або f / 2, і одна з областей, де малі датчики зображення мають практичну перевагу перед більшими.

Придбайте стедікам

Вся справа не в зображеннях. Компактні камери початкового рівня застрягли в 720p, але якщо у вас недавній смартфон, у вас у кишені відеокамера з підтримкою 4K. Флагманські моделі включають оптичну стабілізацію зображення, але це всерівно не дає ідеального зображення. Якщо ви хочете по-справжньому гладкого, чудового відео, подумайте про стедікам, щоб ваш телефон залишався стабільним. Вибір надзвичайно великий, ціна відповідно.

Додайте мікрофон

Під час зйомки відео хороший звук важливіший за чіткі кадри. Внутрішній мікрофон телефону призначений для здійснення телефонних дзвінків, а не для запису високоякісного звуку. Можливо, роз'єми для навушників зникають із телефонів, але ви можете отримати мікрофон, який підключається безпосередньо до порту USB або Lightning, або той, який працює з аудіо-ключем вашого телефону. Просто прочитайте деякі відгуки, щоб переконатися, що мікрофон сумісний з вашим конкретним телефоном та його операційною системою.

Редагуйте свої знімки

Ваш телефон - це потужний портативний комп’ютер, який настільки ж здатний виконувати основні налаштування зображення, як висококласний ноутбук, що працює під керуванням Photoshop. Вам слід завантажити деяке програмне забезпечення для редагування зображень, або скористатися основними інструментами редагування зображень, вбудованими у вашу операційну систему.

Більш просунуті фотографи можуть увімкнути зйомку RAW, що забезпечить набагато більше можливостей для редагування. А якщо у вас iPhone із двома об'єктивами (і більше), ви можете додати програму, як Focos , яка дозволяє регулювати величину та якість розмиття фону на знімках у портретному режимі.

Ми сподіваємось, ви дізналися щось нове і продовжуватимете використовувати ваш смартфон, щоб захоплювати світ навколо вас.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Смартфон Asus RoG 3 з’явився в TENAA

Сьогодні, смартфон Asus RoG 3 з’явився в TENAA і нам відомі його технічні характеристики та зовнішній вигляд. Раніше, RoG...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -