Home Новини сучасних технологій Функції, якими варто користуватись на клавіатурі iPhone

Функції, якими варто користуватись на клавіатурі iPhone

0

Власники iPhone часто висловлюють своє невдоволення стандартною клавіатурою. Вона на перший погляд справді не зручна. Звісно, завжди можна скачати іншу, але сьогодні ми розповімо про ті функції клавіатури, якими ніхто майже не користується. Саме вони змінять вашу думку про клавіатуру від Apple.

Почнемо із функції видалення тексту. Коли людина пише щось довге, або набирає якийсь документ, то буває, що потрібно щось виправити або стерти. Для цього на екрані iPhone можна просто провести пальцями і текст видалиться (проводити з права наліво). Також є зворотня дія відновлення тексту (вести з ліва направо). Може здатись, що це не усім пригодиться, але спробувавши раз, ви зрозумієте, що це досить зручно.

Цікаво: Названо 7 основних переваг iPhone над Android

Далі поговоримо про мемоджі та емодзі. Для людей, які часто спілкуються з друзями в соцмережах та месенджерах, різні смайлики та анімації дуже подобаються. За допомогою них можна виразити свої емоції без слів, а також просто повеселити співрозмовника. Але також є люди, яким не притаманний такий стиль спілкування і для них мемоджі та емодзі зайві. Вони лише заважають. В цьому випадку є функція відключення їх. Для цього потрібно зайти в налаштування, вибрати "Клавіатура" та відключити одне і друге.


Також на iPhone можна легким способом виділяти написаний текст. Це робиться за допомогою утримання кнопки "пробіл". Після цього просто проводите пальцем по тексту і він виділений.

Якщо вам потрібно писати слово з великої літери, то це можна зробити за допомогою затискання кнопки Shift. Ви її нажимаєте, далі безвідривно проводите палець до букви, яка потрібна, і після цього пристрій сам зробить літеру великою. Це швидко і зручніше.


Наступна функція теж зручна для тих, хто багато пише на телефоні. Після набору великого тексту потрібно все перечитувати і виправляти помилки. Тут на допомогу приходить лупа, яка вмикається затисканням екрану. Тоді людина водить нею по тексту, бачить помилки і швидко все переписує.

Варто знати: Названо функції Telegram на iPhone, які приховані від користувачів


Ще одна функція - предиктивний набір. З одного боку зручно, коли телефон сам дописує слова, а з другого боку це не завжди те, що потрібно. Інколи сам ґаджет пропонує такі варіанти, які точно не підходять до тексту. Для тих, кому ця функція заважає, є гарна новина. Предиктивний набір виключається в налаштуваннях клавіатури.


Ну і останнє - пошук потрібного емодзі. Якщо ви часто використовуєте різні смайли, то зовсім не зручно переглядати кожен раз усі, щоб обрати потрібний. Достатньо в пошуку ввести слово, яке передає вашу емоцію, і на екрані з'явитися емодзі.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version