Home Новини сучасних технологій Google повністю заблокував смартфони Huawei

Google повністю заблокував смартфони Huawei

0

Google повністю заблокував смартфони Huawei. Судячи з усього, компанія Google перейшла до рішучих дій і перекрила можливість установки фірмових додатків на пристрої Huawei.

Huawei вже більше року змушена випускати флагмани і більш прості нові смартфони без встановлених додатків і сервісів Google через санкції з боку США. Проте, користувачі знаходили обхідні шляхи і встановлювали додатки Google вручну. Тепер з установкою вручну з’явилися складності.

На проблему звернув увагу один з користувачів соціальної новинного ресурсу Reddit. Він повідомив, що роками вручну завантажував файли APK для Google Maps (Google Карти), а також інших додатків, і вручну встановлював їх. Проте, недавно цей трюк вперше зазнав невдачі.

При спробі встановити свіжу версію Google Maps з APK на смартфоні з'явилося повідомлення про помилку установки, а в якості причини вказувалося наступне: «Це програма не сумісна з CPU вашого пристрою», хоча минула версія цього ж додатка на цьому ж смартфоні не мала такої проблеми.

Google повністю заблокував смартфони Huawei

Користувач протестував оновлені APK свіжих версій програм Google на «набагато більш старому» смартфоні Samsung і установка пройшла «ідеально». Він також не полінувався і спробував встановити ці ж оновлені додатки Google на інші пристрої Huawei, включаючи Huawei P30, P20, P40, і так далі. І у всіх випадках установка на смартфони Huawei терпіла крах через «несумісного CPU». Huawei і Google поки не давали офіційних коментарів з цього приводу.

Читайте також: Великобританія витратить третину мільярда доларів, щоб позбутися Huawei.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Exit mobile version