Реклама

Google все ще намагається виправити найбільшу проблему браузера Chrome

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Компанія Google все ще намагається виправити найбільшу проблему браузера Chrome в операційній системі Windows 10. Мова йде про ненажерливість браузера – Chrome використовує занадто багато ресурсів оперативної пам’яті.

З релізом Chrome 87 компанія істотно підвищила продуктивність браузера, але він як і раніше споживає занадто багато ОЗУ. Тепер Google робить нову спробу впоратися з напастю. Інженери працюють над функцією PartitionAlloc FastMalloc, яка дозволить навіть в самих «важких» випадках утримувати використання ОЗУ для певних процесів в межах 10%. Іншими словами, Google поліпшить управління ОЗУ і кешування, щоб підвищити загальну продуктивність браузера.

Спочатку Google планували використовувати нову функцію Windows 10 під назвою SegmentHeap, яка представляє собою сучасну реалізацію так званої «купи» (структура даних, за допомогою організовано динамічного розподілу пам’яті). Коли Microsoft активувала підтримку SegmentHeap в фірмовому браузері Edge на основі движка Chromium, вона заявила, що використання пам’яті в браузері в результаті цього кроку скоротилося на 27%.

Судячи з усього, Google повністю відмовилася від SegmentHeap, оскільки функція Microsoft виявилася нездатна «управляти типами« купи ». За словами Google, без контролю типів «купи» в Windows 10 вона не може активувати SegmentHeap для деяких процесів. Крім того, наголошується, що SegmentHeap знижує продуктивність для процесів, вимогливих до ресурсів CPU.

У підсумку, Google вирішили закрити проект SegmentHeap взагалі і почали розробляти функцію PartitionAlloc FastMalloc, яка дозволить розподіляти пам'ять, підвищуючи при цьому безпеку і продуктивність. Функція вже включена в ранній тестовій збірці Chrome Canary і запланована до релізу для простих користувачів в 2021 році.

Читайте також: Підтримка Google Chrome для Windows 7 продовжена.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Планшет iPad Pro отримає процесор A14X

Вчора, в мережі поширилася інформація, що новий Apple iPad Pro з’явиться в продажі не раніше ніж весною 2021 року....
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -