Home Новини сучасних технологій Google знає про власників Android-смартфонів набагато більше інформації, ніж Apple про власників...

Google знає про власників Android-смартфонів набагато більше інформації, ніж Apple про власників iPhone

0

Всі давно знають, що смартфони збирають і відправляють на сервери Google і Apple масу даних – навіть в тому випадку, якщо користувач забороняє телеметрію. Однак, як виявилося, Google знає про власників Android-смартфонів набагато більше інформації, ніж Apple про власників iPhone.

Дослідник Дуглас Лейт (Douglas Leith) з навчального закладу Trinity College Dublin опублікував дослідження, в якому розповів: навіть якщо користувач забороняє телеметрію, вона все одно здійснюються, а зібрані дані справно відправляються на сервери Google і Apple. Але Лейта непокоїть не сам факт цього, скільки обсяг зібраних і даних, що пересилаються: він стверджує, що при включенні середньостатистичний Android-смартфон відправляє Google 1 МБ різного роду інформації, в той час як iPhone - всього лише 42 КБ. Але це ще не все: в режимі очікування Android-смартфон відправляє Google 1 МБ даних, зібраних за 12 годин. Тоді як iPhone за той же період часу відправляє на сервери Apple всього 52 КБ. Виходить, що Android тільки в США за 12 годин збирає і відправляє Google даних на 1,3 ТБ, в той час як iOS - лише 5,8 ГБ.

Лейт зазначає, що Android і iOS відправляють дані на сервери Google і Apple відповідно навіть при проведенні найпростіших операцій зі смартфоном - на зразок перегляду налаштувань або установки карти SIM. Встановлені програми справно відправляють дані Google і Apple навіть в тому випадку, якщо вони не відкриваються і не використовуються. У числі таких програм Siri, Safari і iCloud в iOS, а також Chrome, YouTube, Google Docs і інші в Android.

Apple і Google вже прокоментували результати дослідження Дуглас Лейта і, як слід було очікувати, їх точка зору відрізняється від точки зору дослідника. Так, в Google все пояснили різницею в методології. Нібито дослідження всього лише описує принцип роботи сучасного смартфона, а він схожий на принцип роботи сучасного авто, коли виробник отримує від автомобілів різні дані для того, щоб бути впевненими в їх безпеці і нормальному обслуговуванні. Так само і в смартфоні - збираються Google дані потрібні для того, щоб компанія, образно кажучи, бачила, що ПО пристрій оновлено до останніх версій, служби працюють правильно, а сам смартфон безпечний.

Що стосується Apple, то представник цієї компанії теж послався на невірно інтерпретований дослідником збір даних. Він також зазначив, що Apple забезпечує «прозорість і контроль особистої інформації», а також надає «засоби захисту, які не дозволяють компанії відстежувати місце розташування користувачів».

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version