Home Новини сучасних технологій Хакери зламують пристрої «розумного» будинку та нацьковують поліцію на громадян

Хакери зламують пристрої «розумного» будинку та нацьковують поліцію на громадян

0
Хакери зламують пристрої «розумного» будинку та нацьковують поліцію на громадян

ФБР розповіло, що хакери зламують пристрої «розумного» будинку та нацьковують поліцію на громадян і за допомогою гаджетів стежать за цим. Таких інцидентів було вже кілька.

Як пише «Популярна механіка», хакери повідомляють в поліцію про будь-яку подію, а потім транслюють в прямому ефірі дії співробітників. Злочинці можуть спілкуватися з силовиками через зламані камери або динаміки.

У листопаді, наприклад, зловмисники зателефонували в поліцію і від імені якогось чоловіка сказали, що він убив свою дружину і зберігає вибухівку. Поліцейські приїхали за адресою, нічого не виявили і повідомили потім, що хтось обдурив їх за допомогою «розумного» дверного дзвінка.

ФБР рекомендує користувачам використовувати складні паролі і двухфакторную аутентифікацію, щоб захиститися від сватінга. Так називають введення поліції в оману заради того, щоб домогтися її виїзду за помилковим викликом. Нерідкі випадки, коли хакери успішно зламують пристрої тому, що на них використовується такий же пароль, як від електронної пошти власника.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Exit mobile version