Реклама

HarmonyOS: розповідаємо все про суперечливу систему Huawei

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Під час торговельної війни між США та Китаєм Huawei потрапила до чорного списку США, що забороняло, наприклад, використовувати OC Android на їхніх смартфонах. Таким чином, Huawei прийшлося створити HarmonyOS, щоб повернути свої смартфони до життя.

Harmony OS та її особливості

Річард Ю, генеральний директор Huawei Consumer Business Group, сказав, що виробнику потрібна «операційна система для всіх сценаріїв, яку можна використовувати на широкому спектрі пристроїв і платформ і яка може задовольнити попит споживачів та високий рівень безпеки».

Harmony OS — це операційна система, яка є не лише в смартфонах, але й на інших пристроях, таких як автомобілі та годинники. Давайте розглянемо деякі функції системи нижче.

Система пропонує спільну платформу для зв’язку, керування даними та планування завдань. У Harmony OS розробники додатків мають можливість створювати програмне забезпечення, яке працює на різних пристроях.

HarmonyOS має механізм детермінованої затримки та міжпроцесного зв’язку (IPC), який встановлює пріоритети виконання додатків, щоб скоротити час відповіді на 25,7%.

Технологія Harmony розроблена для математичного аналізу всіх даних, отриманих пристроями, тому вона перевіряє всі форми введення інформації на підключені пристрої.

Оскільки операційна система підтримує кілька пристроїв, вона може адаптуватися до різних форм взаємодії, починаючи від дотику до голосових команд.

Функціональність компілятора HUAWEI ARK дозволяє легко створювати програми та використовувати їх на різних платформах, оскільки розробники можуть розмістити весь свій код на платформі, і вона автоматично адаптує їх.

Щоб сприяти ширшому прийняттю громадськості, Huawei заявила, що система має відкритий код, що дозволяє ширше досліджувати користувачів і співпрацювати для покращення майбутнього досвіду користувачів. Незважаючи на те, що здавалося, що система не буде розвиватися, тому що вона була трохи більш нішевою, це насправді здивувало.

У 2020 році було надано деяку інформацію про те, на чому базується Harmony OS, можливо, сама Android. Одним із побачених речей був додаток Hello World, розроблений для Android 4.4.4 (Kit Kat).

Під час використання програми в системі обидва видавали практично однакову помилку, щоб попередити, що програму створено для старішої версії системи.

Інша справа, що під час компіляції та встановлення Superuser на бета-версії Harmony OS 2.0 у віртуальному середовищі hikari_calyx отримав таке попередження: «Ця програма була розроблена для старішої версії HarmonyOS і може не працювати належним чином. Спробуйте перевірити наявність оновлень або зв’яжіться з розробником».

Однак близькість між системами не викликає здивування. Тож навіть за багатьох відмінностей вони дуже схожі.

Цікаво: Зовсім скоро в Європі з’являться Huawei MateBook D16, 16s і Freebuds Pro 2.

Harmony OS розвивалася дуже швидко

HarmonyOS була однією з найбільш швидкозростаючих платформ в історії платформ для планшетів і смартфонів. Інформація надійшла від самої Huawei, яка підтвердила надходження програмного забезпечення для понад 150 мільйонів пристроїв.

Незважаючи на обмежене оновлення для планшетів і смартфонів Huawei і Honor у деяких частинах світу, присутність цих пристроїв, особливо в Китаї, все ще велика, компанія вже давно займає друге місце на світовому ринку з продажу мобільних телефонів.

Станом на вересень 2021 року платформа вже мала понад 120 мільйонів активних користувачів і входила в понад 100 різних продуктів. Оскільки ідея полягає в розширенні на ще більше пристроїв IoT, телевізорів і розумних годинників, очікується, що зростання буде ще більшим протягом найближчих місяців.

Оновлення випускаються з уже створеною хорошою базою. Наприклад, iOS, Android і навіть Windows Phone народжувалися з невеликою базою доступних пристроїв, які були запущені протягом багатьох років, тоді як Huawei вже скористалася перевагами солідної присутності, щоб здійснити зміну операційної системи.

Пам’ятаючи, що раніше пристрої Huawei могли використовувати лише звичайний Android або, якщо він буде випущений після середини 2019 року, версію платформи Google без екосистеми нативних програм і інструментів від компанії Google Play Services.

Цікаво: Huawei P50E офіційно представлений в Китаї.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названы способы анонимного чтения сообщений в мессенджере WhatsApp

Стаття доступна українською...Довольно часто бывают случаи, когда вы получили сообщение от определенного контакта, но по определенным причинам не готовы...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -